ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerinin üniforma töreni yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümünün birinci sınıf öğrencilerinin üniforma töreni gerçekleştirildi.
     Sağlık Yüksekokulu Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonundaki törene, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Binnur Meriçli Yapıcı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan Çabuk ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
     Sağlık Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Binnur Meriç Yapıcı, törende yaptığı konuşmada, yüzde 90ı deprem kuşağında olan Türkiyede, sel, çığ, heyelan gibi doğal afetlerin yanı sıra yangın, kaza ve benzeri acil durumlarda görev yapabilecek donanımlı, iyi eğitilmiş acil yardım uzmanı ve afet yöneticilerine ihtiyaç olduğunu söyledi.
     Tören sonunda Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, ÇOMÜye verdiği katkılardan dolayı öğretim görevlisi Rebiye Ünüvara teşekkür plaketi verip, Bazı meslekler vardır ki sadece bilgisayar karşısında ya da masa başında yapabilirsiniz. Bazı meslekler vardır ki dağın başında, denizin ortasında ya da ormanda da ifa edersiniz. Sizin mesleğiniz de insanlığa hizmet eden kutsal mesleklerden bir tanesi. Hepinizin yolu açık olsun diye konuştu.
    
     -MHP il teşkilatından Rektör Laçinere ziyaret-
    
     MHP İl Başkanı Efkan Erkan ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçineri ziyaret etti.
     Erkan, Laçinere nezaket ziyaretinde bulunmak istediklerini belirterek, Konuşabileceğimiz, fikirlerine başvurabileceğimiz biri olarak gördüğümüz sayın rektörümüzle, hem üniversite ile ilgili hem de kent ile ilgili görüş alış verişinde bulunmak istedik. Ziyaretimizin amacı bir gönül sohbeti dedi.
     Rektör Laçiner ise üniversitelerin önemli fikir üretim yerlerinden biri olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: Akademik personel sayımız 1.500e ulaştı. Şu anda akademik, idari ve yan çalışanlarla bu sayı 3 bine ulaştı. Her görüşten hocamız, çalışanımız var ve bununla da gurur duyuyoruz. Arkadaşlarımızı daha çok katkı vermeleri için teşvik ediyoruz. Sizler de üniversitemizden daha çok istifade ederseniz seviniriz. Bütün siyasi partiler bu bağlamda bizim için önemli. Hocalarımızdan, üniversitemizden ne kadar çok faydalanabilirseniz biz o kadar seviniriz. Bu anlamda da sizleri burada görmek önemli.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER