ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Kütüphaneye kitap bağışları sürüyor


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesine kitap bağışları sürüyor.
     Kitap sayısını bir yıl içinde yaklaşık yüzde 300 artıran, üye olduğu veritabanları ve elektronik kaynaklarla bilgiye erişimde çağın tüm gerekliliklerini yakalayıp, İstanbul dışında Marmara Bölgesinin en büyük kütüphanesi haline gelen ÇOMÜ Kütüphanesine bağışlar devam diyor.
     Kütüphaneye son olarak, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Sivas ve Isparta valilikleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Temiz Enerji Vakfı ile TESEV kitap bağışı yaptı.
    
     -Atık su arıtma tesisinde inceleme-
    
     ÇOMÜde görevli öğretim üyesi ve öğretim görevlileri Çanakkale Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisini inceledi.
     ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Orhun Köksal, Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Yapı Malzemeleri Laboratuvarı sorumluları öğretim görevlileri Ferruh Altınsoy ve Şebnem Karahan, tesis çalışmalarını yerinde inceleyip, yetkililerle bilgi alışverişinde bulundu.
    
     -ÇOMÜ Kütüphane Daire Başkan Vekili Mustafa Sevim emekli oldu-
    
     ÇOMÜ Kütüphane Daire Başkan Vekili Mustafa Sevim, emekli oldu.
     Rektör Prof. Dr. Sedat Laçineri makamında ziyaret eden Sevim, ÇOMÜde ilk göreve başladığı günden bu yana çok büyük değişim ve gelişimler yaşandığını ifade ederek, özellikle son yıllarda üniversitenin akademik, idari personel ve öğrenci sayısı ile akademik ve fiziki imkanlar açısından önemli bir ivme yakaladığını kaydetti.
     Rektör Laçiner ise kütüphanenin bir hayli yol kat ettiğini belirterek, ek binasının ince işçiliğinin bir iki ay içinde biteceğini bildirdi.
     Ek binanın tamamlanmasıyla kütüphanenin 10 bin metrekarelik alana kavuşacağına değinen Laçiner, emeklerinden dolayı Sevime teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER