ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Trakya Üniversiteler Birliğinin ilk alt kurul toplantısı yapıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Trakya Üniversiteler Birliğinin ilk alt kurul toplantısı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) yapıldı.
     Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Güler, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu ile Trakya Üniversiteler Birliğini oluşturan üniversitelerin enstitü müdürleri ve hukuk müşavirleri katıldı.
     Hisar, bölge üniversitelerinin ellerindeki imkanları işbirliği için ortaya koymasının önemli olduğunu belirterek, bu faaliyetler sonucunda ortaya güzel çalışmalar çıkacağını söyledi.
     Yeni, genç üniversitelerin bir araya gelmesiyle lisansüstü öğrenciler arası değişimler yapılabileceği gibi lisans öğrencileri arasında da değişime gidilebileceğini belirten Hisar, birçok konuda bölge üniversiteleri arasında işbirliklerini güçlendirmenin önemli olduğunu kaydetti.
     Prof. Dr. Soysal da günümüzde mesafe kavramının ortadan kalktığını, üniversitelerin sınırları aştığını, bölge üniversitelerinin yapacağı çalışmaların lisansüstü programlarla sınırlı kalmaması gerektiğine vurgu yaptı.
     Hüseyin Sarıoğlu ise insanın sosyal bir varlık olduğunu ve işbirliği yapmaya muhtaç olduğuna işaret ederek, üniversitelerin bir araya gelip ortak çalışmalar yapmasının önemine değindi.
     Prof. Dr. Güler, misyonu, vizyonu belirlenmiş işbirliği alanlarının düzenlenmesi gerektiğini kaydederek, bölge üniversitelerinin güçlerini birleştirmesini önerdi.
    
     -ÇOMÜ Biyoloji Bölümü Zooloji Müzesi ziyaretçilerini bekliyor-
    
     ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Koordinatörlüğünde Fen Edebiyat Fakültesi Saklı Bahçe içinde oluşturulan Zooloji Müzesi, öğrencileri ve meraklıları bekliyor.
     Balıktan memeli örneklerine, kemik örneklerinden böcek koleksiyonlarına kadar birçok unsuru barındıran müze, tüm üniversite öğrencilerine, ilk ve orta öğretim okullarına eğitim vermek amacıyla hizmete açıldı.
     Müzeyi ziyaret etmek isteyenler, Biyoloji Bölümü öğretim elemanı Dr. Çiğdem Gülden randevu alabilecek.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER