ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Güzel Sanatlar Fakültesinde bilardo turnuvası düzenledi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinde (GSF) öğrencilere yönelik bilardo turnuvası düzenlendi.
     Faküldeki kafede organize edilen ve 24 öğrencinin mücadele ettiği turnuvada birinciliği Sinema Televizyon Bölümü öğrencisi Behram Bilal, ikinciliği Seramik Bölümü öğrencisi Serhat Saygıvar, üçüncülüğü ise Seramik Bölümü öğrencisi Oğuzhan Karadal kazandı.
     Turnuvada derece giren öğrenciler ödüllerini GSF Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit ile Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yücel Başeğit verdi.
    
     -Biga Yabancı Diller Yüksekokulu hizmet binasının protokolü imzalandı-
    
     ÇOMÜ, Biga Belediyesi, Çanakkale Valiliği Hüseyin Akif Terzioğlu Şevkat Yuvası Vakfı Başkanlığı arasında, Bigaya bağlı Ağaköy Armutlu mevkisinde inşa edilecek Yabancı Diller Yüksekokulu hizmet binasının protokolü imzalandı.
     Rektörlük Senato Salonundaki imza törenine, Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Hamit Palabıyık ile ilgililer katıldı.
     Vali Tuna, törende yaptığı konuşmada, Biganın sanayisiyle hızla büyüyen bir ilçe olduğunu, ÇOMÜnün ilçeye güç katarak sosyal ve kültürel hayata destek verdiğini söyledi.
     ÇOMÜnün son yıllarda önemli gelişmeler gösterdiğini, öğrenci sayısını arttırdığını vurgulayan Tuna, yeni açılacak fakülte ve bölümlerle Çanakkalenin maddi ve manevi kalkınmasına katkı sunmaya devam ettiğini bildirdi.
     Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfının ÇOMÜye yardımlarını sürdüreceğini anlatan Tuna, vakıf olarak bu inşaatın yüzde 50sini karşıladıkları için gururlu olduklarını kaydetti.
     Milletvekili Kaşdemir, ÇOMÜnün, Çanakkalenin en büyük dinamiği olduğunu belirterek, Burada atılan imza ÇOMÜye ve Çanakkaleye bir katkı daha sunacak dedi.
     Rektör Laçiner ise Biganın Çanakkale merkezden sonra en çok öğrenci barındıran yer konumunda olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Şu an itibariyle 6 bin 500 öğrencimiz Bigada öğrenim görüyor. Biga, üniversitenin, ilçe için ne kadar kıymetli olduğunun farkında. Bu farkındalığı da zamanında geniş bir araziyi üniversiteye tahsis ederek gösterdi. Biga Belediye Başkanı üniversiteye katkı sunma ve birlikte çalışma konusunda hem Çanakkaleye hem de Türkiyeye örnek olabilecek işlere imza atmış durumda.
     Konuşmanın ardından protokol imzalandı.
    
     -İlahiyat Fakültesinde akademik kurul toplantısı yapıldı-
    
     ÇOMÜ İlahiyat Fakültesinin akademik kurul toplantısı yapıldı.
     Fakülte toplantı salonundaki toplantıya, Dekan Prof. Dr. Abdurrahman Kurt, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve öğretim elemanları katıldı.
     Prof. Dr. Kurt, yapılan akademik ve sosyal faaliyetleri değerlendirip, yaptıkları çalışmaları için akademisyenlere teşekkür etti. Bahar döneminde çalışmaların geliştirilerek devam etmesi gerektiğini belirten Kurt, fakültenin üniversiteyle ve halkla daha fazla bütünleşmesi gerektiğini bildirdi.
     Toplantıda öğretim üyelerine, fakülte dergisi çalışmaları ile yeni yerleşkenin durumu hakkında bilgi verildi.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER