Çorumda Engelliler için ulaşılabilirlik toplantısı düzenlendi

Çorumda Engelliler için ulaşılabilirlik toplantısı düzenlendi


ÇORUM (A.A) - Çorum Valiliği koordinesinde Engelliler için ulaşılabilirlik konulu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
     Valilik Toplantı Salonunda, Vali Yardımcısı Sait Topoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, engellilerin toplumsal hayata katılabilmeleri amacıyla ulaşılabilirliğin sağlanması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
     Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, ilgili kanunun önemine değinerek, yapılması düşünülen çalışmaların yasal yükümlülüğün yanı sıra bir insanlık görevi olduğuna vurgu yaptı.
     Topoğlu, 2005 yılında çıkan Özürlüler Kanunu ile yerel yönetimlere ve bütün kamu kurumlarına çok ciddi sorumluluk getirildiğini, umuma açık hizmet veren her türlü yapıların yanı sıra açık alanlar, binalar ve toplu ulaşım araçlarının sekiz yıl içinde özürlülerin ulaşabilirliğine uygun duruma getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yasal sürenin Temmuz ayında dolacağını ifade eden Topoğlu, ulaşılabilirlikte gerekli çalışmaları yapmayan yerel yönetimlerin, Temmuz ayından sonra engellilerle yasal olarak karşı karşıya gelebileceklerine dikkati çekti.
     Daha sonra toplantıya katılan ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri, engelliler için ulaşılabilirlik konusunda hazırladıkları çalışmaları paylaştı.
    
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorumda Engelliler için ulaşılabilirlik toplantısı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER