Türkiye

Türkiye-Vietnam ilişkileri -Vietnamın Ankara Büyükelçisi Cuong, Vali Altıparmakı ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Vietnamın Ankara Büyükelçisi Nguyen The Cuong, Antalya Valisi Ahmet Altıparmakı ziyaret etti.
     Vali Altıparmak, ziyarette yaptığı konuşmada, son yıllarda Vietnam ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştiğini,ili ülke arasında ithalat ve ihracatta yoğun bir hacim olduğunu söyledi.
     Turizm açısından Vietnamda çok kayda değer rakamlar olmasa da Antalyaya gelen Vietnam vatandaşları olduğunu belirten Altıparmak, 2011de 2 bin 566 kişi geldi. İki ülke arasındaki ithalat ve ihracat ilişkilerine bakacak olursak, ihracat fazla değil ama ithalat, ihracatın yaklaşık 10 katı dedi.
     Vietnam halkına Türkiye halkının her zaman sempatiyle baktığını ifade eden Altıparmak, Vietnamdaki güzel insanları temsilen gelen Büyükelçiye ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
     Büyükelçi Nguyen The Cuong da Antalyanın, Türkiyede ziyaret ettiği sekizinci şehir olduğunu vurgulayarak, Eğer Türkiyede İstanbul ve Antalyaya uğramazsanız, Türkiyeye gelmemiş olursunuz. Antalyaya geldiğim için çok mutluyum diye konuştu.
     İki ülke arasındaki ilişkilerin daha çok gelişeceğini dile getiren Cuong, 2013 yılı Türkiye-Vietnam ilişkilerinin 35. yılı olacak. 35. yıl kutlamaları dolayısıyla 31 Ocakta İstanbulda seminer düzenlenecek dedi.
     Altıparmakı Vietnama davet eden Cuong, kendilerini oldukça sıcak karşılayan Altıparmakı aynı şekilde karşılamak istediklerini söyledi.
     Ziyaretin ardından Büyükelçi Coung ile Vali Altıparmak, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER