Çorumda 15 bin kişiye aşure dağıtıldı

Çorumda 15 bin kişiye aşure dağıtıldı -Çorum Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle 7 ayrı noktada 15 bin kişiye aşure dağıttı -Belediye Başkanı Külcü: Kardeşliğe, dayanışmaya, birlik ve beraberliğe vesile olsun düşüncesiyle aşu


ÇORUM (A.A) - Çorum Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle 7 ayrı noktada 15 bin kişiye aşure dağıttı.
     Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, belediye başkan yardımcıları Zeki Gül ve Turhan Candan ile belediye meclis üyeleriyle belediye önünde vatandaşlara aşure dağıttı.
     Külcü, Muharrem ayının önemine değinerek, belediye olarak kardeşliğe, dayanışmaya, birlik ve beraberliğe vesile olsun düşüncesiyle aşure dağıttıklarını ifade etti.
     Muharrem ayının önemini çok iyi bildiklerini ve bu ayda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini dile getiren Külcü, şöyle konuştu:
     Kuran-ı Kerimde müjdelenen dört mübarek aydan birisi olan Muharrem ayı toplumsal barışın yanı sıra kaynaşma ve dayanışma duygularını da güçlendirmektedir. Hz. Hüseyinin şehit edildiği bugün, matemin yanı sıra Türkiyede birlik ve beraberliği güçlendirecek günlerdir. Biz de belediye olarak gelenekselleştirdiğimiz etkinliğimizin bir yenisini bugün gerçekleştiriyoruz. Kentimizin 7 ayrı noktasında vatandaşlarımıza, yaklaşık 1,5 ton malzeme kullanılarak yapılan aşure dağıtıyoruz. Birlik ve beraberliğimize vesile olmasını dilediğimiz bu faaliyetimizden yaklaşık 15 bin kişi istifade ediyor.
     Külcü, konuşmasının ardından vatandaşlara aşure dağıttı. Kurulan kazanlar önünde vatandaşlar aşure alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çorumda 15 bin kişiye aşure dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER