Çorum ABİGEM, baca gazı emisyonu ve

Çorum ABİGEM, baca gazı emisyonu ve gürültü ölçüm hizmeti verecek


ÇORUM (A.A) - TR 83 bölgesi olarak adlandırılan Samsun, Tokat, Amasya ve Çorumda proje danışmanlık hizmeti veren Çorum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alacağı ön yeterlilik belgesiyle çevre illerin baca gazı emisyonu, hava kalitesi ve gürültü ölçümlerini de yapacak.
     ABİGEM Direktörü Mustafa Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çorumda 2008 yılından bu yana proje danışmanlık hizmetleri ve çeşitli alanlarda KOBİlere eğitim verdiklerini söyledi.
     Dünyada 100 bine yakın danışmanlık firması olduğunu belirten Gürsoy, Türkiyede de son yıllarda bu konuyla ilgili hizmet veren firmaların sayısının giderek artmaya başladığını ifade etti.
     Gürsoy, her sektörde olduğu gibi danışmanlık sektöründe de kaliteli hizmet veren güvenilir firmaların yanı sıra mevcut sektörden günübirlik fayda sağlamayı amaçlayanların da olduğunu ancak ABİGEMin projeleriyle ve referanslarıyla sektörün en güvenilir olduğunu kanıtladığını dile getirdi.
     Çorum ABİGEM bünyesinde Çevresel etkiler deney ve ölçüm laboratuvarı kurulacağını anlatan Gürsoy, 11 Haziranda hazırlıklarımızı tamamlayarak Türk Akreditasyon Kurumu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuruda bulunduk. En geç 2 ay içerisinde ön yeterlilik belgesi alarak çevre illerin ve Çorumun baca gazı emisyonu, hava kalitesi ve gürültü ölçümlerinden numuneler alarak analizlerini kendi laboratuvarımızda, alanında uzman arkadaşlarımız tarafından gerçekleştireceğiz dedi.
     Gürsoy, laboratuvarın kurulmasının ardından sürdürdükleri eğitimleri ve danışmanlık hizmetlerini ücretsiz olarak vermeye devam edebileceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çorum ABİGEM, baca gazı emisyonu ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER