Çözüm süreci, Diyarbakırdaki fuara ilgiyi artırdı

Çözüm süreci, Diyarbakırdaki fuara ilgiyi artırdı -Diyarbakırda yarın eş zamanlı açılacak 3 fuara il dışından yoğun ilgi olduğu belirtildi -TÜYAP Diyarbakır Genel Müdürü Ersözlü: Eskiden 10 ilden zor ziyaretçi getirdiğimiz fu


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırda yarın eş zamanlı olarak açılacak Ortadoğu Ahşap İşleme Makineleri Fuarı, Ortadoğu Mobilya Yan Sanayi Fuarı ile Ortadoğu Üretim Makineleri ve Yan Sanayiler Fuarına 40 ilden ziyaretçi geleceği bildirildi.
     TÜYAP Diyarbakır Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Dedeman Otelinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Remzi Can ve Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal ile düzenlediği basın toplantısında, 28-31 Mart 2013 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezinde eş zamanlı olarak düzenleyecekleri 3 fuara 12 ülkeden 130 firmanın katılacağını söyledi.
     Son yıllarda Diyarbakırda mobilya sektörüne büyük yatırımların yapıldığını ifade eden Ersözlü, Diyarbakırın ahşap işleme konusunda da bölgenin merkezi olacağını kaydetti.
    
     -12 bini aşkın kişi Diyarbakıra gelecek
    
     Çözüm süreci sayesinde oluşan olumlu ortamın fuarlara yansıdığını vurgulayan Ersözlü, şöyle konuştu:
     Eskiden 10 ilden zor ziyaretçi getirdiğimiz fuarlara şimdi 40tan fazla ilden talep var. Son 15 günlük süre içerisinde oluşan tablo sayesinde ziyaretçi sayısı inanılmaz artış gösterdi. 40 ilin yanı sıra Duhok, Süleymaniye ve Erbilden kaldıracağımız 50 otobüsle ziyaretçilerimizi getireceğiz. Bunun dışında kendi imkanlarıyla gelecek olanlar var. Fuara bu yıl 25 binden fazla ziyaretçi bekliyoruz. Ziyaretçilerin büyük çoğunluğu il dışından olacak. Geçen yıl ki fuara Diyarbakır dışından 6 bin kişi gelmişti. Bu yıl ise 12 bini aşkın kişinin Diyarbakıra gelmesini bekliyoruz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yanı sıra Kayseri, Antakya, Sivas ve Nevşehir gibi şehirlerden ziyaretçi gelecek. Ev, ofis ve mutfak üretiminde kullanılan her türlü makine bu fuarın kapsamında olacak. İstanbuldan sonra bu kapsamdaki en önemli ikinci fuar Diyarbakırda olacak.
     Ersözlü, fuarların yarın saat 12.00de törenle açılacağını sözlerine ekledi.
    
     -Herkesin sürece destek vermesi lazım
    
     Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Remzi Can ise geçmişte yaşanan şiddet olayları nedeniyle girişimcilerin bölgeye yatırım yapmadığını belirtti.
     Çözüm sürecinin bölgeyi çok rahatladığını dile getiren Can, Geçmişte fuara getirmekte zorlandığımız firmalar şimdi katılmak için bizden yer istiyor. Süreç böyle devam ederse bölgeyi kimse tutamaz. Herkesin sürece destek vermesi lazım. Çözüm süreci sayesinde çok sayıda kişi fuara gelecek. Ankara, İzmir, İstanbuldan büyük firmalar ile Erbil, Duhok ve Süleymaniyedeki ticaret odalarının başkanları da fuara gelecek dedi.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Çözüm süreci, Diyarbakırdaki fuara ilgiyi artırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER