Çözüm süreci

Çözüm süreci -TÜGİK heyeti Diyarbakırda -Heyet üyeleri taktıkları beyaz kravat, mendil ve fularla çözüm sürecine destek verdi -Genel Başkan Erkan Güral: Çözüm sürecinin olumlu bir şekilde biteceğine inancımız çok yüksek


DİYARBAKIR (A.A) - Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonundan (TÜGİK) 50 kişilik heyet, çözüm süreci sonrasında, iş dünyasının bölgede atacağı adımlara yönelik görüş alışverişinde bulunmak üzere Diyarbakıra geldi.
     Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek ile Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Genel Başkan Erkan Güral başkanlığındaki TÜGİK heyeti, taktıkları beyaz kravat, mendil ve fularla çözüm sürecine destek verdiklerini belirttiler.
     Başkan Güral, görüşmelerde yaptığı konuşmada, son dönemdeki çözüm süreciyle ilişkili gelişmelerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu gelişmelerin kendilerini gelecek adına çok umutlandırdığını söyledi.
     Bölgede yapılabilecek yatırımların neler olabileceği ile bu bölgedeki iş adamlarıyla eşleştirmesi suretiyle yeni bir takım katma değer alanlarının oluşturulması için temaslarda bulunacaklarını ifade eden Güral, Bu çözüm sürecinin olumlu bir şekilde biteceğine inancımız çok yüksek. Biz şimdiden hazırlıklarımızı yapıyoruz. Diyarbakırda her sene 35-40 bin civarında gencimiz 18 yaşına basıyor. Gençlerimizin meslek sahibi edilebilmesi, toplumuza ekonomik katma değer sağlayacak şekilde yetiştirilmesi son derece önemlidir dedi.
     Heyet üyelerinin beyaz kravat, mendil ve fular takmasına ilişkin olarak da Başkan Güral, beyazın, dostluğun ve sevginin sembolü olduğunu belirterek, çözüm sürecine destek sunmak için beyaz kravat, mendil ve fular taktıklarını söyledi.
    
     -Süreci çok önemsiyor ve destekliyoruz
    
     Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal ise, yaklaşık 30 yıldır bölge devam eden şiddet olaylarının ardından çözüm sürecine geçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Çok şükür bugün artık barış süreci konuşuluyor. Hiç bir zaman bu kadar barışa yaklaştığımızı ben hatırlamıyorum. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar çözülmemiş bir problem. Dolayısıyla sayın Başbakana çok büyük iş düşüyor. Sayın Başbakan süreci olumlu yönde tamamlanmasını sağlarsa Mandela olur. Genç işadamları olarak süreci çok önemsiyor ve destekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Özgür Ayaydın - Ümit Özdal
     Yayıncı: Behçet Güngör

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER