Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Grup Başkanvekili Canikli: -"Bu sürecin beklenen en somut sonucu terör örgütünün tasfiye edilmesidir"


ORDU (A.A) - AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, çözüm sürecine ilişkin, "Bu sürecin beklenen en somut sonucu terör örgütünün tasfiye edilmesidir" dedi.
     AK Parti İl Danışma Meclisi toplantına katılan Canikli,terörle mücadele kapsamında bugüne kadar 24 bin terörist öldürülmesine rağmen sorunun çözülemediğini söyledi.
     Türkiyede kanları bir birine karışmış, kardeşçe yaşayan insanlar arasında kutuplaşmayı ve ayrışmayı tetikleyen en önemli etkenin terör sorunu olduğunu vurgulayan Canikli, şunları söyledi:
     "Bu ayrışma daha da büyümeden çözülmesi gerekiyor. Başka yöntemlerle çözülmesi gerekiyor. Yalnız şunun altını çizmek gerekir, etnik özellikler siyasi bir talebin konusu olamaz. Bu çok önemlidir. Her hangi bir kişi veya topluluk efendim ben şu ırktanım, ben bağımız yönetilmek istiyorum diyemez. Bu toprakların geçmişinde ve geleceğinde böyle bir anlayış yoktur, olamaz da. Hangi etnik yapı, köken olursa olsun. Ben şu kökendenim, demokratik özerklik istiyorum diyemez. Dilini konuşabilirsin, kültürünü yaşayabilirsin, edebiyatını yaşayabilirsin bunda hiçbir sorun yok. Kimse karışamaz ona, karışmamalı. Kendi dilinde müziğini söyleyebilirsin, o evrensel haktır. Evrenselliği de bugün ortaya çıkmadı. Evrenselliği bin 400 yıl önce bizim medeniyetimizin mimarları tarafından çizilmiştir."
    
     -"Süreç son derece başarılı yürütülüyor"-
    
     Çözüm sürecin son derece başarılı bir şekilde yürütüldüğünü kaydeden Canikli, "Bu sürecin beklenen en somut sonucu terör örgütünün tasfiye edilmesidir. Birinci aşaması silah bıraktırarak Türkiye topraklarını terk etmelerini sağlamak, sonrada dışardaki terör örgütü mensuplarına silah bıraktırarak terörün tamamen tasfiye edilmesidir. Temel amaç budur" diye konuştu.
     Ülkenin tekliğinden, bütünlüğünden asla taviz verilmeyeceğini belirten Canikli, şunları kaydetti:
     "Bu ülkenin başkenti Ankaradır. Ankara kalmaya devam edecektir. Bayrağı, bütün Türkiyenin her yerinde, son Nevruz olaylarında bir sıkıntı yaşandı ama ondan sonra Doğu ve Güneydoğuda bütün faaliyetlerde Türk bayrağı şerefle herkesin elinde dalgalanıyor. Dalgalanmaya da devam edecek. Çünkü bunun bedelini atalarımız ödedi. Bu ülkenin resmi dili Türkçedir. Türkçe kalmaya devam edecektir. Anayasamızda da Türk milleti kavramı kalmaya devam edecektir. Dolaysıyla ne Türkiyenin, ne Türkiye Cumhuriyetinin hiçbir yerden silinmesi mümkün değildir, silemezler, kimse silemez. Genel af yok."
     Toplantıya AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ile partililer katıldı.
    
     Muahbir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER