Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Üyesi Palandöken: "Daha mutlu, daha müreffeh bir Türkiyede hep birlikte olacağız"


KASTAMONU (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Üyesi Bendevi Palandöken, "Daha mutlu, daha müreffeh bir Türkiyede hep birlikte olacağız" dedi.
     Palandöken, Alyans Düğün Salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, salona girişte yapılan protesto eylemine üzüldüğünü belirterek, ülkede dirliğin, birliğin ve huzurun olması, akan kanın durması için konuşmaya geldiklerini söyledi.
     Ülkenin eskiden "sağ sol" olaylarından çok çektiğini vurgulayan Palandöken, "Şimdi de bu terör belası başımıza bela oldu. Bu insanlar, sonucunu görmeden sadece böyle bir tepki koymayla fikirlerini başkalarına empoze etmeye çalışıyorlar. Belki, Allah sizi inandırsın, biz onlardan daha duyarlıyız. Binlerce, on binlerce kişiyi temsil eden sivil toplum kuruluşları, elimizi taşın altına koyuyoruz. Herkes benimle aynı düşünce değil. 20 milyon, aileleriyle birlikte insanı temsil ediyorum. Belki içlerinde benimle aynı düşüncede olanlar elinizin parmaklarıyla sayabileceğiniz kadar insandır" diye konuştu.
     Palandöken, Kastamonunun tarihi ve kültürel bir kent olması nedeniyle önemli olduğunu belirtti.
     Kastamonunun "sularının sert ama insanlarının mert" bir yer olduğunu ifade eden Palandöken, şöyle konuştu:
     "Onun için ben bu tabloyu içime sindiremedim. Çünkü bizi tanımıyorlar. Bu insanlar buraya neden geldiler ve ne konuşacaklar- Sizin konuşacağınız şeyleri not almak için geldik. Zaten, netice itibariyle bunu siyaset çözmeyecek mi- Bu siyasi partiler Mecliste yan yana değiller mi-
     Sadece bu sürecin, sizin fikirlerinizin ne olduğunu öğrenmek ve yolun nasıl bir sürece gittiğini algılamak için geldik. Bizler de sizler gibi masanın diğer tarafındaki insanların düşüncelerini düşünen insanlarız. Onun için müsterih olun. Kastamonulularla çok güzel bir duygu alışverişi yapacağız. Sizin hassasiyetlerinizi önemli şekilde not edeceğiz. Netice itibariyle hep birlikte burada huzur içerisinde o evlatlarımız ve yavrularımıza gülerek, el sallayarak ayrılacağız. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü, orada söylenenlerden daha çok seven insanlarız. O açıdan İnşallah bu süreç hayırlara vesile olur. Daha mutlu, daha müreffeh bir Türkiyede hep birlikte olacağız."
    
     Muhabir: Sinan Özmüş
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER