Çözüm süreci

Çözüm süreci -Adanada bazı mahalle muhtarları çözüm sürecine destek olmak amacıyla bir araya geldi -Barbaros Mahallesi Muhtarı Ertem: -"Vatandaşlarımız, mecliste grubu bulunan ve meclis dışındaki tüm siyasi partilerin sürece da


ADANA (A.A) - Adanada, bazı mahalle muhtarları bir araya gelerek çözüm sürecine destek verdi
     Barbaros Mahallesi Muhtarı Fikret Ertem, 51 mahalle muhtarının katılımıyla bir otelde düzenlenen basın toplantısında, siyasi partilerin amblemleriyle değil, ismen seçildiklerini söyledi.
     Türkiyenin en önemli iki sorununun terör ve işsizlik olduğunu belirten Ertem, bunlardan kurtulmanın tek çaresinin çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması olduğuna işaret etti.
     Ertem, bu nedenle herkesin sürece destek olmasını isteyerek, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğanın başlattığı ve bazı siyasi partilerin destek verdiği çözüm sürecine, mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın hemen hemen tümü olumlu bakıyor. Vatandaşlarımız, mecliste grubu bulunan ve meclis dışındaki tüm siyasi partilerin sürece dahil olmalarını ve destek vermelerini biz muhtarlar aracılığıyla talep ediyor" dedi.
     Mahalle muhtarları olarak kendilerine oy veren vatandaşların talep ve görüşlerini önemsediklerini ifade eden Ertem, şöyle konuştu:
     "Bin yıldır birlikte yaşamış kardeş halklar son 30 yıl içinde çok büyük acılar yaşadı. Bizler atık analar ağlamasın, akan kan dursun, Türkiyede yaşayan tüm halkların dil, din, mezhep ayrımı yapılmaksızın kardeşçe yaşamaları ve bu güzel vatanımızın refahı ve gelişmesi için sürece tüm siyasi partilerimizin destek olmasını istiyoruz. Sürecin başarıyla sonuçlanması demek, ekonominin güçlenmesi ve işsizlik sorununun çözümü, kardeşlik bağlarının güçlenmesi ve acıların son bulması demektir. Dünya var oldukça birlik ve beraberlik içinde kardeşçe demokratik ve özgür bir şekilde yaşamak demektir. Kurtuluş Savaşında, Çanakkale, Kore ve Kıbrısta omuz omuza savaşıp şehitler verdik. Şehit veren Türk, Kürt, Arap ve diğer halklarımızın nice bin yıllar beraber ve kardeşçe yaşama umuduyla çözüm sürecini destekliyoruz."
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER