Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanvekili Bilgin ve Grup Üyesi Gündoğdu Giresun Valisi Şahini ziyaret etti -Bilgin: "Türkiye bugün çok ayrı bir iş yapıyor ve toplum da buna destek veriyor" -Günd


GİRESUN (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanvekili Vedat Bilgin ve Grup Üyesi Ahmet Gündoğdu, Giresun Valisi Dursun Ali Şahini ziyaret etti.
     Bilgin, İl Özel İdaresindeki valilik makamında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiyenin terör örgütünü tasfiye etmek istediğini ve bu konuda devletin büyük bir inisiyatif aldığını söyledi.
     Devlet son bir yılda terörü bütün hedeflerinden uzaklaştıracak şekilde etkin bir mücadele yaptığını belirten Bilgin, "Türkiye bugün çok ayrı bir iş yapıyor ve toplum da buna destek veriyor" diye konuştu.
     Gündoğdu ise öteki görünen herkesin beriki olduğu bir eşit yurttaşlık projesinin içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     "30 yıldır terörün arkasında kim var maliyeti ne demişiz şimdi çözelim diyoruz. Elbette şehitliği kırmızı çizgimiz olarak görüyoruz, çünkü eline kına yakarak gönderdiğimiz çocuklarımızın acı haberini almak istemiyoruz. Onun için bize eleştiri yapanların yüzde 99u bizim alanımızı karıştırıyor. Onlar bizi teröristle mücadeleyle irtibatlandırıyor. Terörist olduğu sürece o devletin görevidir, güvenlik görevidir. Bizim mücadelemiz bataklığı kurutma, terör eylemini bitirme mücadelesi, eşit yurttaşlığa kavuşma."
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü - Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER