Çözüm süreci

Çözüm süreci -Vanın Çatak ilçesinde görev yaparken terör örgütü tarafından kaçırılan Polis Memuru Nadir Özgenin babası Hidayet Özgen: Haberi aldığımızdan beri 10 günü iple çekiyoruz, çok sevinçliyiz -Anne Müşerref Özgen:


AYDIN (A.A) - Gökmen Şireci-Muzaffer Yavaşoğlu - Vanın Çatak ilçesinde görev yaparken terör örgütü tarafından kaçırılan ve kendisinden 18 aydan bu yana haber alınamayan Polis Memuru Nadir Özgenin (30) babası Hidayet Özgen, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanakın PKKnın elinde bulunan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasıyla ilgili çalışmaların 10 güne kadar tamamlanacağı ve bu kişilerin ailelerine kavuşacağı yönündeki açıklamalarıyla ilgili olarak Haberi aldığımızdan beri 10 günü iple çekiyoruz, çok sevinçliyiz dedi.
     Söke ilçesine bağlı Bağarası beldesinde ikamet eden baba Hidayet Özgen (66), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğullarının 9 Eylül 2011 tarihinde emniyet müdürlüğünden polis lojmanlarına giderken kaçırıldığını, kendisinden 18 aydan bu yana hiçbir haber alamadıklarını kaydetti.
     Aylardan beri çektikleri sıkıntı sonrasında çözüm süreci ve ardından kamu görevlilerinin serbest bırakılacağı açıklamaları ile ümitlendiklerini dile getiren Özgen, şunları kaydetti:
     Oğlumuzun kaçırıldığı tarihten beri gelecek ümidi ile yaşadık. Kendisini 18 aydır hiç görmedik, sesini bile duymadık. Bekledik, ağladık, sızladık, zor günler geçirdik. Gazetelerden, televizyonlardan kamu görevlilerinin serbest bırakılacağını duyduk, çok sevindik. Haberi aldığımızdan beri 10 günü iple çekiyoruz, çok sevinçliyiz. Annesi her hazırlığı yapıyor, sevdiği yemeğe kadar. Sevincimizden uyku uyuyamıyoruz. Hafta sonu gelecek gibi düşünüyoruz, sabırla bekliyoruz. İnşallah güzel şeyler olur, anneler, babalar ağlamaz, birlik beraberlik içerisinde yaşanır. Hepimiz bunu istiyoruz.
    
     -Artık anaların ağlamasını istemiyoruz
    
     Çözüm sürecinin büyük bir fırsat olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Hidayet Özgen, şöyle dedi:
     Herkesin evladı kendi yanında kıymetlidir. Evlat bu, kolay değil. Anlaşılsa, ülkede birlik, beraberlik, kardeşlik olsa, ne kadar güzel olur. Başına böyle bir şey gelmeyen, nasıl olduğunu bilemez. Başına geldiği zaman hakikaten bilir. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Artık anaların ağlamasını istemiyoruz. Bu bir fırsat ve çok iyi değerlendirilmeli.
    
     -İstememezlik yapanları duyunca barış olmayacak diye çok korkuyorum
    
     Anne Müşerref Özgen (61) ise oğlunun devamlı rüyasına girdiğini, geri döneceği ümidini kaybetmediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
     18 aydır çok korku, sıkıntı çektim. Ancak ümidimi hiç kaybetmedim. Oğlum sürekli rüyalarıma giriyor, geleceği ümidi ile yaşıyorum. Artık bu sıkıntılar bitsin, herkes evladına kavuşsun. Analar, babalar ağlamasın. Sevindirsinler anneleri. Birlik, beraberlik, barış olsun. Kimse bu süreci istememezlik yapmasın. Çünkü istememezlik yapanları duyunca ben geri kalacak, barış olmayacak diye çok korkuyorum. 18 bitti, 19. aya girdik, oğlumuzdan haber alamıyoruz. Bu hiç de kolay değil. Çocuğum ne halde bilmiyorum. Barış olsun, çocuklarımıza kavuşalım. Herkes kavuşsun, bu acı, ızdırap bitsin.
     Öte yandan 2005 yılında Elazığ Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olan oğulları Nadir Özgenin ilk olarak Bodrum Havaalanında göreve başladığını belirten Hidayet ve Müşerref Özgen çifti, 2011 yılında ise şark hizmetini yapmak üzere Vanın Çatak ilçesine tayin olduğunu ifade etti.
     Bekar olan oğullarının 9 Eylül 2011 tarihinde emniyet müdürlüğünden ikamet ettiği polis lojmanlarına gidişi sırasında PKKlı teröristler tarafından kaçırıldığına işaret eden Özgen çifti, terör örgütünün elindeki kamu görevlilerinin serbest bırakılacağı yönündeki haberler sonrasında çocuklarına kavuşacakları anı beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER