Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş: -Bu milletin arasına konulan fitneyi inşallah bu çözüm sürecinde ortadan kaldırmaya gayret ediyoruz -İçeriden ve dışarıdan bir takım provokasyonlara muhatap olmazsa


ORDU (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bu milletin arasına konulan fitneyi inşallah bu çözüm sürecinde ortadan kaldırmaya gayret ediyoruz dedi.
     Kurtulmuş, vefat eden eski bakan Refaiddin Şahinin cenaze törenine katılmak için geldiği Orduda, AK Parti Ünye İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, burada gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtladı.
     Türkiyenin 30 yılı aşkın süredir terör sorunuyla karşı karşıya kaldığını anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:
     Çözüm süreci çok güzel bir şekilde yürüyor. İçeriden ve dışarıdan bir takım provokasyonlara muhatap olmazsa, bu sürecin çok kısa süre içerisinde milletimizin hayrına sonuçlanacağına inanıyorum ve böyle olması için de dua ediyorum. Türkiye, 30 küsur senedir süren bir terör meselesiyle karşı karşıya. En basit hesaplamayla bu 30 küsur yılın Türkiyeye ekonomik maliyeti 400 milyar dolar. Bir insanın dahi ölmesinin maliyeti yok, onun hesabı dahi yok. Türkiye eğer teröre bu kadar çok kaynak aktarmamış olsaydı bugün Türkiyenin gayri safi milli hasılası en azından 20 bin dolar seviyesinde olurdu. Eğer Türkiye teröre bu kaynağı aktarmamış olsaydı, gökteki iki uzay aracını bundan 15 sene evvel uzaya gönderirdi.
    
     -Gökten paraşütle bu topraklara inmedik-
    
     Bu memlekette Türkler ve Kürtler tesadüfen bir araya gelmiş değiller diyen Kurtulmuş, 2013 yılı oldu, gökten paraşütle bu topraklara inmedik. Biz bu topraklarda bin küsur senedir birlikte kardeşçe yaşıyoruz. Akraba olarak yaşıyoruz, iç içe geçmiş olarak yaşıyoruz. Dolayısıyla bu milletin arasına konulan fitneyi inşallah bu çözüm sürecinde ortadan kaldırmaya gayret ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Çözüm sürecinin önemli olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, şunları söyledi:
     Bu konu için, Allah razı olsun, sayın Başbakanımız hiçbir şekilde risk hesabı içinde olmadı. Buradan birkaç puan oyumuz artar mı azalır mı telaşı ve hesabı içinde olmadık. İlk kez Türkiyede bir Başbakan dedi ki Bunun bedeli ne olursa olsun biz bu sorunu çözmeye hazırız. Bu büyük bir siyasi iradedir, önemli bir siyasi iradedir. Biliyoruz ki bundan sonra bir kişinin daha ölmesinden büyük bir risk olamaz.
    
     -Hepimiz aynı coğrafyanın çocuklarıyız-
    
     Kurtulmuş, terör meselesinin çözülmesinin her alanda katkı sağlayacağını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Eğer terör meselesi çözülürse ne olur- Türkiye ekonomik olarak kanatlanır, uçar. Türkiye sadece kendi toprakları içinde değil, bütün çevre ülkeler, bölge ülkeleri arasında lider ülke olur. Terörü çözersek o zaman ecdadımıza layık bir ülke olarak çok hızlı mesafe kat ederiz. Bu sürece herkesin katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Herkesin konuşmalarına, hareketlerine olağanüstü dikkat göstermesi gerektiği kanaatindeyim. İnşallah bu ülkenin çocukları huzur içinde, barış içinde yaşayacak. Biliyoruz ki Ünye ne kadar bizimse, Ünye aynı şekilde Şemdinlililerindir. Geçmiş süreçte Türkler ve Kürtler bir savaştan çıkmadılar çünkü hepimiz aynı medeniyetin çocuklarıyız, hepimiz aynı coğrafyanın çocuklarıyız, hepimiz aynı vatanın evlatlarıyız, hepimiz aynı peygamberin ümmetiyiz, hepimiz aynı dinin mensuplarıyız.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk - Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER