NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Parmaksız:

NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Parmaksız: Cumhuriyet tarihinin en büyük teşviki ile Türkiye sanayide iyi bir konuma geldi, bunu koruyup daha ileriye götürmek lazım


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Cumhuriyet tarihinin en büyük teşviki ile Türkiye sanayide iyi bir konuma geldi, bunu koruyup daha ileriye götürmek lazım dedi.
     Dedeman Otelde gerçekleştirilen basın toplantısında, açıklamalarda bulunan Parmaksız, Türkiye genelinde itirazlardan dolayı Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin ertelendiğini, seçimlerin önümüzdeki mayıs, haziran aylarında gerçekleştirileceğini belirtti.
     Odaların Türkiye genelinde 1 milyon 500 bin üyesinin olduğunu, sadece 90 kişinin seçimlere itirazı olduğunu anımsatan Parmaksız, Türkiyede toplam 3 bin 268 meslek kolunun bulunduğunu, artık üyelerin en fazla hangi alanda kazanç elde ettiyse o meslek kodunda seçime girebileceğini kaydetti.
     Türkiyede en demokratik seçimlerin esnaflar arasında olan seçimler olduğunu Nevşehirde de demokratik bir seçim sürecinin işlediğini ifade eden Parmaksız, Türkiyede en demokratik seçimler esnafların seçimidir. Çünkü rekabet ettiğin komşuna gidiyorsun ondan 4 yıl boyunca kendine odanın yönetimini vermek istiyorsun. Bundan daha güzel bir demokratik ortam yoktur diye konuştu.
     Gazetecilerin Nevşehir milletvekillerinin seçimlerde taraf olup olmadıkları yönündeki soruları üzerine Parmaksız, Benim milletvekilleriyle bir sorunum yok. Onların benimle bir dertleri varsa açıklasınlar, kimse karnından konuşmasın. Benim milletvekilleriyle sorunum olmaz, çünkü ben üyelerimden sorumluyum, onlar tüm Nevşehirden sorumlu. Benim milletvekillerine hiç işim düşmemiştir, kimse için de ricacı olmadım karşılığını verdi.
     Türkiyenin 2023 vizyonuna paralel olarak Nevşehirin de hareket etmesi gerektiğini belirten Parmaksız, şöyle devam etti:
     Cumhuriyet tarihinin en büyük teşviki ile Türkiye sanayide iyi bir konuma geldi bunu koruyup daha ileriye götürmek lazım. 2023 vizyonunu çok önemsiyoruz. Ama küresel krizden dolayı Türk sanayicilerini de pazar payında daralma oldu. Biz en fazla AB ülkelerine ihracat yapıyoruz bu süreçte yüzde 55 olan pazar payımız yüzde 45lere geriledi. Bizim bu süreçte sanayide kazandığımız ivmeyi daha ileriye götürmemiz lazım bunun içinde şimdiki üretimimizi 3 katına çıkarmalıyız ki bu ilerlemeyi devam ettirelim. Örneğin Avrupada satılan 4 beyaz eşyadan biri Türk firmalarına ait, satılan her 3 televizyondan biri de Türk malı. Bu da bizim sanayicimizin geldiği noktayı gösteriyor. Peki biz Nevşehirde göreve geldiğimiz günden itibaren neler yaptık. Ben TOBBda Rifat Hisarcıkloğlunun ekibinden olarak girdim ve öyle de devam ediyor ve bir Nevşehirli olarak en üst seviyelere geldim. Ben de geldiğim konumlarda hep Nevşehire bir hizmet kazandırmak için uğraştım ve başarılı da oldum. Biz göreve geldikten sonra TSE şubesini Nevşehire kazandırdık, ayrıca TÜİK şubesini kazandırdık, K belgelerinin Nevşehirden verilmesini sağladık ve Türkiyede bunu verebilen 16. il olduk. Biz geldikten sonra Nevşehir 2 organize sanayi bölgesi kazandı. Biz her zaman Nevşehire hizmete hazır.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Parmaksız: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER