Çözüm süreci

Çözüm süreci -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: -Maalesef Kürt vatandaşlarımız 1925ten sonra ret, asimilasyon ve inkar politikalarına maruz kaldı


SAKARYA (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm sürecine ilişkin, Maalesef Kürt vatandaşlarımız 1925ten sonra ret, asimilasyon ve inkar politikalarına maruz kaldı dedi.
     Erenler ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı Sakarya Bölge Toplantısına katılan Şahin, gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorusu üzerine, ana dili farklı grupların dışlanması nedeniyle ülkeye bağlılıklarının zayıfladığını savundu.
     Şahin, asıl tehlikenin ülkeye bağlılığın zayıflaması olduğuna işaret ederek, Bu ülkede yaşayan 76 milyonun ülkemize bağlılıklarını güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Güçlendirmezseniz tehlike ortaya çıkar ifadesini kullandı.
     Maalesef Kürt vatandaşlarımız 1925ten sonra ret, asimilasyon ve inkar politikalarına maruz kaldı diyen Şahin, Bu ülkede Kürt diye bir ırk yoktur gibi değerlendirmeler yapıldı. Türkiyenin geldiği noktada farklı etnikteki vatandaşlarımızın kültürlerini özgürce yaşamalarını sağlamak gerekir ancak önemli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır şeklinde konuştu.
     Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:
     AK Parti olarak geldiğimiz günden beri çok önemli adımlar attık. Devletin televizyonu 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Bu ülkede bölücülüğe değil, bütünleşmeye hizmet edilmiştir. Vatandaşlarımız şimdi devlete çok daha sıcak bakmaktadır. Bu adımlarımız Türkiyenin bütünlüğüne hizmet etmiştir. İnkar politikaları risk oluşturur.
     Bazı siyasi, partilerin tavrı maalesef buna hizmet etmektedir.
    
     Muhabir: Salih Eren - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER