Çözüm süreci

Çözüm süreci -Şanlıurfadaki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çözüm sürecinin olumlu sonuçlanmasının, bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyor -ŞUTSO Başkanı Ertekin: Önemli olan hepimizi ya


ŞANLIURFA (A.A) - Eşber Ayaydın - Şanlıurfada faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması halinde bölgenin sosyal ve ekonomik yönden daha da gelişeceğini düşünüyor.
     Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecine ilişkin girişimleri takdirle karşıladıklarını ve bütün kalpleriyle desteklediklerini söyledi.
     Son dönemde çözüm sürecine ilişkin hükümet tarafından atılan adımların barış ümidini her zamankinden daha fazla arttırdığını belirten Ertekin, Siyasi kaygıları değil insani kaygıları öne alan, büyük risk taşıyan bu sürecin inşallah gerçekleşmesi halinde ülkemiz kazanacak. Bu girişimleri takdirle karşılıyor, toplumu oluşturan sessiz çoğunluğun sesi olarak bütün kalbimizle destekliyoruz dedi.
     Diyarbakırdaki nevruz kutlamaları sırasında yapılan açıklamaları da değerlendiren Ertekin, herkesin duruma olumlu yaklaşması halinde çözümün gerçekleşeceğini ifade etti.
     Ertekin, İyi niyet yerine kötü niyetle olaya yaklaşılırsa bir sürü bahane bulunur. Önemli olan hepimizi yakan bu ateşe benzin değil, su dökmektir. Birlikte geleceğimizi inşa etmek için güçlerimizi birleştirmeliyiz, çarpıştırmamalıyız diye konuştu.
     Şanlıurfanın yatırımlar konusunda bir sıkıntısının olmadığını aktaran Ertekin, çözüm sürecinin gerçekleşmesi halinde büyük bir turizm potansiyeline sahip olan kentte bu alanda hareketlenme yaşanacağını sözlerine ekledi.
    
     -Şehit aileleri umutlu
    
     Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz da bu süreçte hükümetin yanında olduklarını söyledi.
     Çözüm sürecinin konuşulduğu dönemde şehit ailelerinin acılarının tazelenebileceği uyarısında bulunan Yavuz, ancak hükümetin bu süreçte aileleri üzecek kararlar almayacağını düşündüğünü ifade etti.
     Yalnızca Şanlıurfada teröre 124 şehit verildiğini hatırlatan Yavuz, şunları kaydetti:
     Bir şekilde bu terör belasının bitmesi gerekiyor. Bana göre, Türkiyede Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Kürt kökenli biri olarak bunu her zaman ifade ediyorum. Çünkü bir sıkıntımız yok. Kürt vatandaşı, cumhurbaşkanı da milletvekili de olabiliyor. Ama terör sorunu derseniz, o var. Hükümetimizin bu terör belasını bitireceğine eminiz. Şehit ailelerini ve gazileri üzmeyecek şekilde yapılacak bütün düzenlemelerde hükümetimizin arkasındayız.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER