Çözüm süreci

Çözüm süreci -Muşlu çiftçiler, sürecin başlamasıyla yaşanan huzur ve güven ortamında, yıllarca değerlendiremedikleri tarım alanlarını yeniden ekmeye başladı


MUŞ (A.A) - Çözüm sürecinin başlaması ve baharın gelmesiyle Doğu Anadolu bölgesindeki çiftçiler, tarlalarında huzurlu şekilde çalışmaya başladı.
     Muşta, terör sorunu nedeniyle yıllarca boş bırakılan ve ekilmeyen boş arazilerde hareketlilik yaşanıyor.
     Çözüm sürecini destekleyen Muşlu çiftçiler, sürecin başlamasıyla yaşanan huzur ve güven ortamından dolayı yıllarca değerlendiremedikleri tarım alanlarını yeniden ekmeye başladı.
     Muşun Bulanık ilçesine bağlı Akçaarmut köyünde yaşayan çiftçilerden Mehmet Ruhi Budak, çözüm süreci ile çiftçilerin huzurlu şekilde tarlalarında çalışmaya başladığını söyledi.
     Bölgedeki çiftçilerin uzun süre sıkıntı yaşadığını ve önceden tarlalarında korkarak ekim yaptığını ifade eden Budak, şöyle konuştu:
     "Ülkemiz, Başbakanımızın başlattığı çözüm süreciyle huzura doğru gidiyor. Başbakanımız isabetli bir kararın altına imza attı. Bu anlamda kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra herkesin rahat edeceğine inanıyorum. Eskiden huzur ve güven yoktu. Sürecin başlamasıyla huzurlu bir şekilde işimize devam ediyoruz. Geçmişte yaşanan sıkıntıların tekrarını istemiyoruz."
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER