Çözüm süreci

Çözüm süreci -MHP Genel Sekreteri Büyükataman: "Bu sürecin ismi çözümdür, fakat aslı çözülmedir" "Hasan Tahsinin düşmana ilk kurşunu attığı İzmirde, Türk İzmirimizde, Müslüman İzmirimizde Bayrak Mitingi düzenleyeceğiz"


İZMİR (A.A) - MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, çözüm sürecine ilişkin, "Bu sürecin ismi çözümdür, fakat aslı çözülmedir" dedi.
     Büyükataman, düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin zor günler geçirdiğini, milli kimliğin erozyona uğratıldığını savundu.
     MHPnin, Türk milletinin birliğinin teminatı olduğuna işaret eden Büyükataman, "Bursada düzenlenen, Milli Değerleri Koru ve Yaşat temalı açık hava toplantısında yapılan ihtar yerini bulmuş, art niyetlilere geri adım attırılmıştır" dedi.
     Açık hava toplantılarının ikincisinin İzmirde düzenleneceğini ifade eden Büyükataman, şöyle konuştu:
     "Türkün istiklaline sahip çıkma kararlılığının timsali olan, Hasan Tahsinin düşmana ilk kurşunu attığı İzmirde, Türk İzmirimizde, Müslüman İzmirimizde Bayrak Mitingi düzenleyeceğiz. İzmiri Gavur diyerek suçlayan gafiller, bu kutlu vatan parçasının Türk mü gavur mu olduğunu meydanlardan yükselen milli kararlılık beyanlarıyla tekrar işitmek durumunda kalacaklardır. İzmirdeki bayrak mitinginde, Türkiyeyi bölmek isteyen mihraklara karşı bayrak nöbetinin MHPde olduğu, bu uğurda milletimizin her ferdinin kanlarını ve canlarını feda etmeye hazır olduğu bir kere daha ilan edilecektir."
    
     -"Akil insanlar neyi çözecek-"-
    
     Büyükataman, MHPnin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüştüğüne ilişkin spekülasyonlar yapıldığını, buna karşın MHPnin konuya ilişkin açıklamalarının medyada yer almadığını savundu.
     MHPnin çözüm sürecine ilişkin tutumunun, doğru anlaşılması gerektiğine dikkati çeken Büyükataman, şunları kaydetti:
     "Bu sürecin ismi çözümdür, fakat aslı çözülmedir. MHP, PKK ile pazarlığa karşıdır. MHP, vatandaşlarımızın bir bölümünün Türk milleti içinden çekilip alınmasına, milletin parçalanmasına karşıdır. MHP, analar ağlamasın diye teröre darbe indirmiştir. 63 kişiden oluşan Akil İnsanlar Heyeti, neyi çözecek, neyin sürecini kabullendirmeye neleri anlatacaktır- Bu, sözde 63 akil insan, çözüm olarak neyi önerecek, barış olarak neyi sunacaktır- Türk milleti sabırlıdır. Neye, nereye kadar tahammül edeceğini bilir. Ancak o tahammül sınırı aşılırsa ne olacağını da hiç kimse tahayyül edemez."
     Büyükataman, gazetecilerin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun "muhalefet partilerinin güneydoğu illerindeki oy oranlarının düşük olduğu" açıklamasına ilişkin yorumunun sorması üzerine, şunları söyledi:
     "Bu açıklamalara gülüp geçmek lazım, cevap vermeye değer değil. Vatan, bayrak sevgisi ile alay etmeye çalışan, bu mücadeleyi hafife almaya gayret sarf edecek açıklamalarla zaman zaman karşılaşıyoruz. Bursa mitinginde vatandaşlarımız tek yürek oldu. Ne yaparlarsa yapsınlar milletimizi, götürmek istedikleri sıkıntılı süreçte yanlarında bulamayacaklar. İzmirli bir kez daha onlarla ilgili hassasiyetini ortaya koyarak, Osmanlı tokadını atacaktır."
     Akil İnsanlar Heyetinin İzmirde temaslarda bulunacağının hatırlatılması üzerine Büyükataman, çalışmaların vatandaş vicdanında karşılığı olmadığının zaman içinde görüleceğini dile getirdi.
     Toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz, Semih Yalçın, Emin Haluk Ayhan, Atila Kaya, Mevlüt Karakaya ile Oktay Öztürk de katıldı.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER