Çözüm süreci

Çözüm süreci -Çalışmalarına Düzceden başlayan Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi -Heyet Başkanı Hakyemez: "Hiçbir zaman, hesaplaşma mantığıyla har


DÜZCE (A.A) - Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, çözüm sürecinde, "hesaplaşma" mantığıyla hareket edilmemesi gerektiğini belirterek, "Hesaplaşma mantığıyla hareket ettiğimiz zaman, bu sürecin başarıya ulaşma ihtimali zayıflar" dedi.
     Çalışmalarına Düzceden başlayan Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, bir otelde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.
     Hakyemez, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, başlatılan çözüm süreci kapsamında Karadeniz Bölgesinde halkın nabzını tutmak, bölge halkına bildiklerini anlatmak, halkın süreçle ilgili fikrini almak, endişeleri dinlemek ve bunları rapor etmek üzere oluşturulan bir heyet olduklarını belirtti.
     Karadeniz Bölgesinde yaklaşık 2 aylık bir çalışma gerçekleştirileceklerini, bütün vilayetleri ziyaret etmeyi planladıklarını aktaran Hakyemez, çözüm sürecinin Türkiyenin kanayan yarası terör sorununu çözmeyi amaçladığını vurguladı.
     Hakyemez, 30 yıldır ciddi bir terör sorunuyla karşı karşıya kalındığını ifade ederek, şunları söyledi:
     "Terör sorunu Türkiyeye çok pahalıya mal oluyor. Bu süre ekonomik açıdan ciddi maliyetler doğurduğu gibi aynı zamanda insani, toplumsal ve sosyolojik açıdan çok ciddi problemler meydana getiriyor. Onun için hükümet kendisine göre bir çözüm süreci başlattı. Bu bir cesaret. Hükümet başlattı fakat aynı zamanda sivil toplum boyutunda da anlatılması, değerlendirilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. İşte biz bu nedenle çözüm sürecinde oluşturulmuş akil adamlar heyetinin içerisinde yer alıyoruz."
    
     -Dikkatli hareket edilmesi çağrısı-
    
     Bu süreçte bütün Türkiye ve Karadeniz insanı olarak dikkatli hareket edilmesi çağrısında bulunan Hakyemez, şunları kaydetti:
     "Bu süreçte terör sorununa ilişkin çözüm önerilerini konuşurken aynı zamanda hassas olduğumuz bazı hususlar var. Devletin bölünmez bütünlüğü,verdiğimiz şehitler ve benzeri hususlar. Bu nedenle burada hiçbir zaman, hesaplaşma mantığıyla hareket etmemek gerekiyor. Hesaplaşma mantığıyla hareket ettiğimiz zaman, bu sürecin başarıya ulaşma ihtimali zayıflar. O nedenle olaya daha farklı bir şekilde yaklaşmak gerekiyor. Akan kanın durması, terörün sonlanması, sorunların siyaset yoluyla konuşulması ve siyaset yoluyla çözüm aranması meselesidir."
     Türkiyenin pek çok önemli sorunundan birinin de terör olduğunu vurgulayan Hakyemez, hükümetin bu cesaretli adımının önemine işaret etti.
     Hakyemez, herkesi dinlemek istediklerini, önerileri, endişeleri, talepleri rapor haline getireceklerini vurguladı.
     Toplantıda, Karadeniz Bölgesi Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemezin yanı sıra sekreter Fatma Benli üyeler Şemsi Bayraktar (TZOB), Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ve Bendevi Palandöken (TESK) tarafından katılımcılara bilgi veriliyor.
     Toplantıya, Düzce Engelliler Derneği Başkanı Erol Altıntaş, Ayışığı Derneği Başkanı Abdülvahap Özen, Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç, Düzce Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Düzce Baro Başkanı Ali Dilber, MÜSİAD Düzce Şubesi üyeleri, Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Murat Caymaz, Nilüfer Kadın Dayanışma Kooperatifi Başkanı Hülya Demirelli de katıldı.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER