Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, Boluda sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi -Heyet Başkanı Hakyemez: -30 yıldır çok değişik politikalar uygulamaya konuldu fa


BOLU (A.A) - Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, Düzcedeki temaslarının ardından Boluda sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.
     Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, bir otelde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyenin çok önemli bir eşikte olduğunu söyledi.
     Hükümetin çözüm süreci ile büyük bir irade ortaya koyduğunu dile getiren Hakyemez, kamuoyunun süreci çok yakından takip ettiğini anlattı.
     Hakyemez, sürecin Türkiyenin kanayan yarası terörle alakalı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     30 yıldır çok değişik politikalar uygulamaya konuldu fakat sonunda maalesef bu sorun çözülemedi. Bu sorun bir mücadele yöntemiyle çözülmeye çalışılıyor ancak başka yöntemler de olabilir. Bu mücadelede bir acziyet durumu söz konusu değil ama başka yöntemler de olabilir. Başka yöntemlerin de denenmesi gerekebilir. Hükümet, kendine göre başka bir yöntemi uygulamaya başladı. Hükümet, risk üslenerek, bu sürece başladı.
     Hakyemez, Karadenizde 18 ilde ziyaretler yapmayı düşündüklerini kaydetti.
    
     -"Yaptığımız iş bazı kesimler tarafından çok enteresan şekilde eleştiriliyor"-
    
     Orhan Gencebayın sağlık sorunları nedeniyle heyette yer alamadığını anımsatan Hakyemez, diğer illere bütün üyelerle katılmayı hedeflediklerini aktardı.
     Hakyemez, iki aylık çalışmanın sonunda rapor hazırlayacaklarını ve hükümete sunacaklarını belirtti.
     Hükümete Karadeniz bölgesindeki vatandaşların endişelerini, önerilerini, taleplerini aktaracaklarını dile getiren Hakyemez, Yaptığımız iş bazı kesimler tarafından çok enteresan şekilde değerlendiriliyor, eleştiriliyor. Biz buna çok fazla girmeyeceğiz. Evet, bu bir siyasi süreçtir. Siyasilerden gelebilecek eleştirilere çok fazla cevap vermeye ihtiyacımız yok. Kamuoyu, sivil toplum örgütleri nezdindeki algıyla ilgili çalışacağız ifadesini kullandı.
     Toplantıda Hakyemez, Sekreter Fatma Benli, üyeler Şemsi Bayraktar (TZOB), Oral Çalışlar, Yıldıray Oğur ve Bendevi Palandöken (TESK) katılımcıları dinledi.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER