Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti Başkanı Hakyemez: -"Biz asla karar alıcı değiliz, böyle bir yetkimiz yok. İkna edici hiç değiliz. Biz sadece aracıyız" -"Onur verici bir görev ama CHPden, MHPden ya da başka


BOLU (A.A) - Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Biz asla karar alıcı değiliz, böyle bir yetkimiz yok. İkna edici hiç değiliz. Biz sadece aracıyız" dedi.
     Boluda sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kanaat önderlerinin katılımıyla yapılan toplantının kapanışında konuşan Hakyemez, Türkiyenin kanayan yarası olan bir sorunun çözüm çalışmalarında yer aldıklarını söyledi.
     "Onur verici bir görev ama CHPden, MHPden ya da başka bir siyasi eğilimden teklif gelseydi yine kabul ederdim" diyen Hakyemez, heyetlerde yer alan kişilerin farklı siyasi görüşlere sahip olduğunu vurguladı.
     Hakyemez, şunları söyledi:
     "İyi ki akil insanlar tek ses değilmiş. Tek ses olsaydı, muhtemelen ben o listeye girmek istemezdim çünkü ne geldiyse başımıza tek tiplikten gelmiştir. Türkiyenin pek çok sorunu da bundan kaynaklanıyor. 63 farklı kişinin, 63 farklı dünya görüşü var. Hepsinin birbirinden farklı özellikleri var. Bu da fevkalade isabetli bir tercih olduğunu gösteriyor. Biz asla karar alıcı değiliz, böyle bir yetkimiz yok. İkna edici hiç değiliz. Biz sadece aracıyız."
     Çözüm sürecinin büyük şans olduğunu, bu yüzden çok heyecanlandıklarını aktaran Hakyemez, "Bu süreç, PKKya karşı verilen mücadelede bir başarısızlık oldu diye başlatılmadı. Tam tersine bence çok rasyonel bir adım olarak başlatıldı. İyi ki başlatıldı. PKKya karşı çok başarılı silahlı mücadele verilirken başlatıldı" ifadesini kullandı.
    
     -Katılımcılar-
    
     Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak da Türkiyenin farklı kesimlerinin terör sorununun çözülmesi için bir araya geldiğini, bundan mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu, hepimizin sorunu. Çözüm de hepimizin çözümü olmalı" şeklinde konuştu.
     Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı İlyas Taşkıran ise sürecin sonuna yaklaşılığına inandığını ifade etti.
     Akil insanların kararlı olmasını beklediklerini dile getiren Taşkıran, çözüme giden yolda en büyük etkeninin din kardeşliği olduğunu vurguladı.
     İş adamı Abdullah Uzun da 30 yıldır devam eden terörün bitmesini istediklerini kaydederek, "Bunun için siyasilerin mecliste görevlerini yaptıklarına inanıyorum" dedi.
     Gazeteci Erkan Beykoz, annelerin, babaların artık ağlamamasını istediklerini, toprak reformunun da önemli olduğuna dikkati çekerek, Bu reformu yapmadan, oradaki insanların insan gibi yaşamasını sağlamadan, feodal yapıyı kırmadan çözüm süreci başarıya ulaşmaz diye konuştu.
    
     Muhabir: Şengül Oymak - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER