Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Bilgin: -"Türkiye, son 2 yılda PKK ile mücadelede strateji değişikliğine gitti ve başarılı oldu"


KARABÜK (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkan Vekili Vedat Bilgin, Türkiyenin son 2 yılda PKK ile mücadelede strateji değişikliğine gittiğini ve başarılı olduğunu belirtti.
     Bilgin, Çelik İş Sendikası Karabük Şubesi Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Baştemsilciliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin terörle mücadelesine değindi.
     Türkiyenin son 2 yılda PKK ile mücadelede strateji değişikliğine gittiğini ve başarılı olduğunu vurgulayan Bilgin, daha önce güvenlik sorunu gibi görülüp askere havale edilen terör sorununu şimdi sivil yapılanma ile çözmeye gayret ettiklerini anlattı.
     Bilgin, "Yani başbakanın yönetiminde bir denetim mekanizması, onun altında istihbarat, onun altında polis ve onun altında da bu defa standart 4 aylık eğitimden geçmiş askerler değil, profesyonel askerlerden oluşan anti-terör birlikleri oluşturuldu. Bu oluşum ile 2012 yılında başarı sağlanmıştır" dedi.
     PKKnın dış desteğini hızla kaybettiğini ifade eden Bilgin, şöyle devam etti:
     "Özellikle Irak işgalinden sonra Amerikan istihbaratçıları, PKK ile iç içe olmuşlar ve PKKyı kullanıyordu, şimdi kullanmaz hale geldi. PKK çaresizlik içinde kaldı. Türkiye hiçbir şey vermedi. Ne verecek- PKKlılar soruyor bu kadar kanı boşunamı döktük, şimdi teslim oluyoruz diye. Mecbur kaldılar. Başka yapacakları bir şey yok."
     PKKnın 2 bin 700 elemanını kaybettiğine işaret eden Bilgin, şunları kaydetti:
     "Yaşları 14 ile 16 arasında değişen bin 200 çocuğu dağa çıkartmışlar. Çocuk bunlar. Şimdi bu çocuklar geri geldi. Bu süreçle geri geliyorlar. Bu süreci Türkiye çok avantajlı bir şekilde götürmektedir. PKK içinde ciddi çatışmaların yaşandığı özellikle dış kaynaklı basında yer alıyor. Türkiye bunu başarmak pozisyonunda. Terör kalmazsa ne olur- Türkiyenin vurucu gücü dimdik ayakta duruyor. Yeri geldiğinde görevini yine yapar."
     Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez ve sekreter Fatma Benli Şehit Aileleri Derneği Karabük Şubesini ziyaret etti.
     Ayrıca grup üyeleri Kürşat Bumin, Oral Çalışlar ve Yıldıray Oğur, Karabükte yerel yayın yapan Bizim Radyo Televizyonunu ziyaret ederek, çözüm süreci hakkına bilgi verdi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Atakan Çelik

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER