CÜde hidrojenle çalışan Ciyo adlı

CÜde hidrojenle çalışan Ciyo adlı hidromobil aracın tanıtımı yapıldı


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğrencileri tarafından yapılan Ciyo adındaki hidrojenle çalışan hidromobil aracının tanıtımı yapıldı.
     CÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, tek kişilik hidromobil araç olan Ciyonun mekanik teknik proje ekibinde Makine Mühendisliği son sınıf öğrencileri Melih Emre Yerlikaya, Cumhur Köseoğlu, Şaban Yılmaz, Bilge Berk Eren, Ziya Karataş, Erkan Kaya, Talha Çay, Murat Arslan, Sercan Keser, Ahmet Güvendi, Ömer Yıldız, Halil Cenberg Figen ve Cihat Karakaş yer aldı.
     CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Cumhuriyet Hidromobili tasarlayan öğrencileri kutladı.
     Takım kaptanı Melih Emre Yerlikaya ise aracın yapılış aşamasında karşılaştıkları zorlukları, çalışma sistemi ve teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. Başka projeler üzerinde çalışmalarının devam ettiğini bildiren Yerlikaya, Hedeflerimiz arasında İnsansız Hava Aracı, 3D yazıcı, Medical Cihaz, Sıva Otomasyonu, Altı Zamanlı İçten Yanmalı Motor, Paletli Buggy gibi projeler var. Bu projeler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz ancak desteklerin artması gerekiyor. Çalışmalarımızda bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Yerlikaya, şu bilgileri verdi:
     Diğer üniversitelerde gelişen teknik aktivitelerin neden bizim üniversitemizde yapılmadığından yola çıkarak biz bu çalışmayı başlattık. Sadece Hidromobil bizim için bir sıçrama tahtası niteliğinde bir proje olacaktı. TÜBİTAK hidrojen yarışlarına katıldık. Türkiyenin her yerinden üniversitelerin kendi ürettikleri araçlarla katıldıkları bir organizasyondur. Cumhuriyet Hidromobil sadece yarışların altıncısına yetişmiş oldu. Biz akşamları ve geceleri çalışarak bu aracı meydana getirdik. Aracı 1 yıl içinde tasarlayarak hazır hale getirdik.
     Ticaret ve Sanayi Odası, Estaş, Marka Gıdanın destekleriyle yapılan Ciyo adlı Hidromobilin, Mühendislik Fakültesi Mavi Salonda gerçekleştirilen tanıtımın törenine, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Demirci, Estaş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber CÜde hidrojenle çalışan Ciyo adlı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER