Çubukta Bahar Şenliği...

Çubukta Bahar Şenliği...


ANKARA (A.A) - Ankaranın 5. Devlet Üniversitesi olan ve bu yıl hizmete giren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, ilk Bahar Şenliğini, Çubuk-2 Barajında resim sergisi, konser ve eğlence programları ile yaptı.
     Çubuk-2 Barajında, Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin ortak organize ettiği şenliğe, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Barca, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Örs, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Uşan, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arif Demir, aileleri ve öğrenciler katıldı.
     Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazi Üniversitesine ait ilçe merkezindeki alanın üniversitelerine devredilmesi konusunda girişimleri olduğunu, yaklaşık bir yıldır beklediklerini ve bu konuda bir gelişme olması durumunda 2 ya da 3 fakültenin de bu merkeze kurulacağını söyledi.
     Eğitim Bilimleri ve Güzel Sanatlar Fakültesi gibi birkaç fakültenin merkeze kurulmasını düşündüklerini anlatan Prof. Dr. Doğan, Ancak geldiğimiz noktada henüz oranın bize devri gerçekleşmiş değildir. Bu alan bize devredilirse orayı almaya hazırız ve birkaç fakülte yapmaya hazırız dedi.
     Üniversitenin daha çok yeni olduğunu ve bir taraftan kuruluş işlemlerini gerçekleştirirken, diğer taraftan da bölgeye yeni ne gibi katkılar sağlayabileceklerini araştırdıklarını ifade eden Prof. Dr. Doğan, İlk yılımızda bahar şenliklerimizi burada yapıyoruz. Bu bizim için çok önemli, hem öğrencilerimiz ile öğretim görevlilerimiz birbirlerini tanıması, birlik ve beraberliğinin sağlanması, hem de öğrencilerimizin bölgeyi tanıması amacıyla çok önemli diye konuştu.
     Belediye Başkanı Lokman Özden de üniversitenin ilçenin sosyo ekonomik hayatına katkı vermesini istediklerini belirterek, 2 ya da 3 fakültenin ilçe merkezdeki alana kurulmasının Çubuk açısından önemli olduğunu dile getirdi.
     Şenlikte resimlerini sergileyen köylü Ressam Halil Basri Uluğun eserlerini inceleyen Prof. Dr. Doğan ve Başkan Özden, resim yapan çocuklarla da bir süre sohbet etti. Sergiyi gezenlere resimlerinin hikayelerini anlatan Uluğ, sanata ilgisi olan ve resim yapmak isteyen öğrencilere de tavsiyelerde bulundu.
     Şenlik alanına kurulan platformda çeşitli gösteriler sunan öğrenciler, AFTAD halk oyunları ekibi Kafkas Yöresine ait oyunları, Çubuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Eğe Yöresine ait oyunları ve Çubuk Endüstri Meslek Lisesi Öğrencilerinin Karadeniz Yöresine ait oyunlarına kimi alkışlarıyla kimi de oyunlarıyla eşlik ettiler.
     Öğrenci gruplarının konserlerinin de yer aldığı şenlik programı, çeşitli ödüllü yarışmalar ve Hayri Arslan Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen tiyatro gösterileri ile devam ederken, öğrenciler zorlu geçen eğitim döneminin stresini doyasıya attı.
     Çeşitli ikramların yapıldığı programın sonunda Prof. Dr. Doğan ve Başkan Özden gösteri gruplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
     (HY-BİL)
<< Önceki Haber Çubukta Bahar Şenliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER