Çukurovada sağanak buğday kalitesini düşürdü

Çukurovada sağanak buğday kalitesini düşürdü -Seyhan Ziraat Odası Başkanı Girmen: "Dolu ve yağmur sonunda hasat edilmeyi bekleyen buğdaylarda kalite düştü"


ADANA (A.A) - Seyhan Ziraat Odası Başkanı Girmen, "Dolu ve yağmur sonunda hasat edilmeyi bekleyen buğdaylarda kalite düştü" dedi.
     Girmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son bir haftadır Çukurova bölgesinde etkili olan sağanak ve dolunun üreticileri üzdüğünü söyledi.
     Buğday hasadının mayıs sonlarında ve haziran boyunca yapılacağını bildiren Girmen, "Şu an bölgedeki buğdaylarda, dolu hasarları oluştu" diye konuştu.
     Girmen, yağışların buğdaylara etkisiyle ilgili şunları kaydetti:
     "Buğday, yağışlardan çok çabuk zarar gören bir ürün değil ancak sağanaklar ve dolu olumsuz etkileyebiliyor. Dolu ve yağmur sonunda hasat edilmeyi bekleyen buğdaylarda kalite düştü. Bizim bölgemizde bu dönemde yağışlar sürekli görülür ve bunun da tek çaresi tarım sigortalarıdır. Üreticilerimizin küçük bir sigorta priminden kaçmaması ve ürünlerini sigortalatmaları bu tür yağışlar sonunda onların üzülmesini engelleyecektir. Maddi kayıpları da olmayacaktır. Kısacası yağışların, buğday hasat miktarında bir değişiklik oluşturacağını düşünmüyorum ama kaliteyi olumsuz etkilediğini söylemek yanlış olmaz."
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Çukurovada sağanak buğday kalitesini düşürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER