Cumhuriyet Bayramını dev Türk bayrağı asarak

Cumhuriyet Bayramını dev Türk bayrağı asarak kutladılar -Akdeniz Üniversitesi Kaya Tırmanış Topluluğu tarafından Olimposta düzenlenen kaya tırmanış şenliğine katılan sporcular, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 89. yıl dönümü dolayısı


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Kaya Tırmanış Topluluğu tarafından Kumlucaya bağlı Olimpos mevkisinde dün başlayan kaya tırmanış şenliğinde sporcular, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 89. yıl dönümü dolayısıyla kayaya dev Türk bayrağı astı.
     Akdeniz Üniversitesi Kaya Tırmanış Topluluğu tarafından organize edilen ve dün Kumlucaya bağlı Olimpos mevkisinde başlayan kaya tırmanış şenliğine çeşitli üniversite ve kaya tırmanış kulüplerinden 70 sporcu katılıyor.
     Kaya tırmanış şenliğinin ikinci gününde sporcular 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, tırmanış yaptıkları rotadaki kayaya dev Türk bayrağı asarak, Cumhuriyet Bayramını kutladılar.
     Akdeniz Üniversitesi Kaya Tırmanış Topluluğu akademik danışmanı ve Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu okutmanı Güray Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri kaya tırmanış şenliğinin bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına denk gelmesinden dolayı, şenliğe katılan sporcular olarak bir rotada dev Türk bayrağı asarak kutlamak istediklerini söyledi.
     Kaya tırmanış şenliğinin amacının insanlara doğa sevgisi, doğada hayatta kalmayı, doğal yaşam ve doğa eğitimi vermek olduğunu ifade eden Ekici, aynı zamanda bu etkinliklerle milli duygulara da sahip çıktıklarını kaydetti.
     Ekici, şenlik dönemine denk gelen 29 Ekimi bir etkinlikle kutlamak istediklerini dile getirerek, Türkiyenin değişik yerlerinden gelen sporcuları bir araya topladık. Hem şenlik yapıyoruz hem de Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz. Arkadaşlarımız normal şartlarda tırmanışın bile zor olduğu kayaya dev bir Türk bayrağı astı, kendilerine teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Cumhuriyet Bayramını dev Türk bayrağı asarak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER