Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -AK Parti MKYK Üyesi Atabek: -Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından cumhuriyetin kurulması, eşine ender rastlanan bir başarı olarak tarih sayfalarında yerini almıştır


SAKARYA (A.A) - AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) Çiğdem Erdoğan Atabek, Kurtuluş Savaşının ardından cumhuriyetin kurulmasının, eşine ender rastlanan bir başarı olarak tarih sayfalarında yerini aldığını bildirdi.
     Atabek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kurtuluş hareketi içinde yer alan kadınların cumhuriyetin temelinde en büyük pay sahibi olduğunu kaydetti.
     Milli mücadelede düşmanla omuz omuza savaşan Türk kadınlarının dünyaya örnek olacak kahramanlıklar gösterdiğine dikkati çeken Atabek, dünyadaki hiçbir kadının Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim diyemeyeceğini belirtti.
     Atabek, şunları ifade etti:
     Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından cumhuriyetin kurulması, eşine ender rastlanan bir başarı olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. İnanıyoruz ki geçmişte farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, büyük bir hoşgörü medeniyetinin mirasçıları olan bizler, birbirimizi kardeşçe kucaklayarak, el ele, gönül gönüle 100. yıl hedeflerimize doğru süratle yol alacağız.
     Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, değerli varlığımız cumhuriyetin kurucuları, tüm şehitlerimizin aziz ruhları önünde saygı ile eğilirken, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunar, sevgi ve saygılarımla cumhuriyetimizin 89. yılını kutlarım.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER