Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Bozüyük, Pazaryeri ve Gölpazarı ilçelerinde törenler yapıldı


BİLECİK (A.A) - Cumhuriyetin kuruluşunun 89uncu yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Bozüyük, Gölpazarı ve Pazaryeri ilçelerinde törenler yapıldı.
     Bozüyükteki kutlamalar, Kaymakam Oktay Kaya, Belediye Düğün Salonunda Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Togay Akdemir, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, daire müdürleri ve memurların tebriklerini kabul etti.
     İlçe Stadında, Kaya, Can ve Berberoğlu, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
     Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Kaya, Cumhuriyetin ilanının sadece yeni bir devletin kurulmasından ibaret olmadığını belirterek, şöyle konuştu:
     Türk milletinin sahip olduğu coğrafyadaki bin yıllık asil duruşunun çağdaş bir zihniyetle ebedileştirilmesidir. Cumhuriyetin ilanı, bir rejim değişikliğinden ziyade, bir zihniyet devrimini ifade etmektedir. Bu zihniyet devrimi bilime, akılcılığa ve özgür düşünceye dayalı çağdaş Türkiyenin mayasını oluşturmuştur. Devletin gücünü hukuk ile sınırlayan ve tüm vatandaşlara yönetimde söz hakkı tanıyan Cumhuriyet rejimi, devlet ve millet bütünleşmesinin kaynağıdır. Atatürkün 1925 yılında dediği gibi, artık hükümet ile millet arasındaki fark ortadan kalmış, hükümet millet ve millet de hükümet olmuştur. Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir. İnsana, hak ve sorumluluk sahibi yurttaş sıfatını kazandıran Cumhuriyet, maddi ve manevi bakımdan da kalkınmanın önünü açmıştır. Cumhuriyet bu topraklarda yaşayan herkese içinde bulunduğu dünya coğrafyasında varlıklarını geliştirebilecekleri en uygun vatanı bahşetmiştir.
     Kutlamalar, öğrenci gruplarının gösterisi, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve geçit töreniyle sona erdi.
    
     -Pazaryeri-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Pazaryeri ilçesindeki törenler, Kaymakam vekili Mustafa Demirın makamda tebrikleri kabul etmesiyle başladı.
     İlçe Stadında yapılan törenlere, Demir, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Erdin, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Meslek Yüksekokulu Müdür vekili İrem Yazıcı, Emniyet Amir vekili Ufuk Karabudak, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler ile vatandaş katıldı.
     Demir, Erdin ve Yalçın, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
     Kaya, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilanının 89uncu yılını büyük bir coşku içinde gururla kutladıklarını belirterek, Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyetin getirdiği çağdaş açılımlarla Türk milletinin ufkunu genişlettiğini, sosyal ve siyasal hayata dinamizm kazandırdığını söyledi.
     Cumhuriyeti ayakta tutan yegane gücün milletin kendisi olduğunu ifade eden Demir, Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, gençlere Bu eseri onlara emanet edeceğim sözleriyle işaret etmiştir. Taşıdığınız bu emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğunuza inanıyor ve sizlere güveniyoruz dedi.
     Kutlamalar, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve tören geçişiyle son buldu.
    
     -Gölpazarı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Cumhuriyet Meydanındaki törenlere Kaymakam Ömer Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Gökhan İnan, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcı Doç. Dr. Şenol Avcı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları, askeri erkan ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
     Şahin, Öğretmenevinde kutlamaları kabul etti. Cumhuriyet Meydanında, Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay İnan ve Belediye Başkanı Kazıcı, vatandaşların bayramını kutladı.
     Şahin, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet idaresinde egemenliğin kayıtsız şartsız milletin, halkın da bunu yetkili temsilcileri aracılığıyla kullandığını belirterek, şöyle konuştu:
     Cumhuriyet idaresinde devlet yönetimi, kişilerin, ailelerin, zümrelerin eline bırakılamaz. Cumhuriyet yönetiminde vatandaşlar eşit haklara sahip olup yönetime katılır. Türkiye Cumhuriyetinin 89 yıllık öyküsü bir uygarlaşma, başarı öyküsüdür. Cumhuriyet demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev cumhuriyetimizi koruyup kollamaktır. Demokrasi ancak Cumhuriyeti ile mümkün olur.
     Şiirlerin okunmasının ardından Şehit Kemal Ay Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Kutlamalar, resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER