Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Bolu Valisi Özçimen: -Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir


BOLU (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Boluda düzenlenen törenle kutlandı.
     Hükümet meydanında düzenlenen törende Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Garnizon Komutan Vekili Topçu Kurmay Albay Yaşar Öztürk ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, halkın bayramını kutladı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından törende konuşan Vali Özçimen, Türk milletinin tarihindeki en parlak başarılarından biri olan cumhuriyetin 89. yılını kutlamanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.
     Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, kanlarıyla toprakları vatan yapan aziz şehitleri ve gazileri milletçe sonsuz minnet ve şükranla andıklarını ifade eden Özçimen, Her köşesi işgal edilmiş vatanımızda tam bağımsız, çağdaş ve uygar bir devlet kurmak hiç de kolay olmamıştır. Ulusal Kurtuluş Savaşı, her türlü yoksulluk ve imkansızlık içinde başarılmış, örnek bir mücadeledir şeklinde konuştu.
     Özçimen, dünyadaki pek çok ulusun özlemini duyduğu, insan hak ve hürriyetlerine dayanan rejimlerin en faziletlisi olan cumhuriyetin ilanıyla, Türkiyenin dünya ulusları arasındaki onurlu yerini aldığını vurgulayarak, Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir. Türk milleti, cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır diye konuştu.
     Özçimen, öğrencilere seslenerek cumhuriyetin değerlerini korumalarını tavsiye etti.
     Öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterinin ardından tören, resmi geçitle sona erdi.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER