Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Bursa Valisi Harput: -Terör örgütünün niyetini ve arkasında kimlerin yer aldığını çok iyi biliyoruz. Oynanmak istenen kirli oyunu millet olarak ibretle ve uyanık bir şekilde takip ediyoruz. Ama buradan bi


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, Terör örgütünün niyetini ve arkasında kimlerin yer aldığını çok iyi biliyoruz. Oynanmak istenen kirli oyunu millet olarak ibretle ve uyanık bir şekilde takip ediyoruz. Ama buradan bir kez daha ilan ediyorum, bu oyun inşallah mutlaka bozulacak ve hain odakların karanlık niyetleri kursaklarında kalacaktır dedi.
     29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk Caddesindeki kutlamada Vali Harput, Jandarma Bölge ve Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, törene katılanların bayramını kutladı. Daha sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Vali Harput, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin güçlenmesini istemeyen ve bunu kendi çıkarlarıyla ters gören devletler ve güçler olduğunu ve bundan sonra da olacağı hususunun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini söyledi.
     Bu güçlerin her seferinde farklı senaryolarla yüce Türk milletini zaafa uğratmak ve onun evlatlarını birbirine düşürmek için akla hayale gelmeyen oyun ve planlar sahneye koyduğunu belirten Harput, şöyle konuştu:
     Bugün bu rol, PKK terör örgütüne verilmiştir. Adı geçen terör örgütü bugün akla hayale gelmeyecek vahşi ve caniyane eylemlerle asker, polis, öğretmen, imam, resmi, sivil demeden yapmakta olduğu katliamlar ve kamu araç tesis ve binalarına dönük eylemlerle hem devletimize hem milletimize adeta savaş açmıştır. Terör örgütünün niyetini ve arkasında kimlerin yer aldığını çok iyi biliyoruz. Oynanmak istenen kirli oyunu millet olarak ibretle ve uyanık bir şekilde takip ediyoruz. Ama buradan bir kez daha ilan ediyorum, bu oyun inşallah mutlaka bozulacak ve hain odakların karanlık niyetleri kursaklarında kalacaktır.
     Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, gösteriler sunuldu.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikin de katıldığı buradaki tören, resmigeçitle sona erdi.
     Ardından, Bakan Çelik ve protokol üyeleri ile vatandaşlar, Atatürk Anıtı önünde başlayan ve Zafer Plazada son bulacak olan Cumhuriyet Yürüyüşüne katıldı.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER