Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Ulaş ilçesinde tören düzenlendi


SİVAS (A.A) - Ulaş İlçesinde Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanındaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Törende konuşan Ulaş Kaymakamı Ali Altınkaynak, bugün mazisi şan ve şerefle dolu yüce Türk Milletinin, işgale karşı göğsünü siper edip,İstiklal mücadelesini verişinin, yeniden devlet olma azmini gösterip modern Cumhuriyetinin kuruluşunun 89. yılı olduğunu hatırlattı.
     Altınkaynak, Bugünün anlam ve önemine binaen yapmamız gereken şey; hem sahip olduğumuz değerlerin muhasebesini yapmak hem de ileriye doğru bakmak. Bugün her zamankinden daha çok çalışmaya, milli dayanışmaya ihtiyaç var. Birliğimizi, dirliğimizi, sevgimizi, saadetimizi çekemeyen şer güçler, her zaman olduğu gibi yine memleket semalarımızın o berrak görünümünü bozmak için beyhude uğraşmaktadırlar diye konuştu.
     Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuduğu törende, Ulaş Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Topluluğu gösteriler sundu. Törene, Ulaş Belediye Başkanı İsmail Koçak, Ulaş Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Zülfikar Özılgın, İlçe Emniyet Amiri Komiser Ahmet Başer, şehit ve gazi aileleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Çetin Karaçoban / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER