Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manyas ve Bandırmada törenlerle kutlandı


BALIKESİR (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manyas ve Bandırmada törenlerle kutlandı.
     Manyasta kutlamalar, Ertuğrul Avcının makamında tebrikleri kabulünün ardından, Atatürk Meydanında devam etti.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Avcı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şeref Selam ve Belediye Başkanı Hasan Kahraman, halkın bayramını kutladı.
     Avcı, kolay kazanılmayan Cumhuriyetin emanetçileri olduklarını belirterek, Cumhuriyeti korumanın en büyük vazifemiz olduğunu unutmayalım dedi.
     Öğrenciler şiirler okudu, folklor ekipleri gösteriler sundu. Kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.
     Bandırmada Cumhuriyet Caddesinde gerçekleşen törende ise Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, 6. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Uğur Balkış, halkın bayramını kutladı.
     Mantı, ülkeye ve cumhuriyete hizmet veren devlet adamlarını saygı ve minnetle andığı konuşmasında, şunları kaydetti:
     İnsanların, birbirini sevip saydığı, yüzlerin mutluluktan pırıl pırıl olduğu, kimsenin boş söz söylemediği, ışıkların karanlığı yok ettiği, gökyüzünde yağmurun eksik olmadığı, toprağın bereket fışkırdığı, kötünün iyiye boyun eğdiği, yararlı işler yapanların, zararlı işler yapanlara üstün geldiği, her şeyi gören ve bilen birinin var olduğunu bilenlerin bulunduğu, iyiliklerin armağanlandırıldığı, kötülüklerin cezalandırıldığı, ölçünün ve tartıya hile karıştırılmadığı, kalplerin kararmadığı, vicdanların paslanmadığı, haddi aşmayan insanların olduğu, öğüt ve uyarı sahibi, şerefli insanların çoğaldığı, azgınlık eden, ülkesine ihanette bulunan, canlar yakan insanların olmadığı bu gibi insanların cezasının dünya ve ahrette karşılık bulduğu, boş ve yalan sözlerden geri duran, insanlarla alay etmeyenlerin olduğu, yoksulların ve yetimlerin karşılıksız doyurulduğu, yüzlerin nur, gönüllerin gurur dolduğu, sabırlı ve birbirini seven insanların yaşadığı bir ülke en büyük hayalimdir. Ülkemiz için çok çalışalım.
     Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, halk oyunu gösterileri sundu.
     Kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi.
     Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesince düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasında ise İDO önünde ellerinde bayraklarla toplanan vatandaşlar, yürüyerek, Cumhuriyet Alanına geldi, Atatürk Anıtına çelenkler sundu.
     Belediye Başkanı Sedat Pekel, Başkan Yardımcıları Ozan Onur ve Dursun Mirzanın da aralarında bulunduğu kalabalık, Atatürk, kurtuluş, cumhuriyet şeklinde sloganlar attılar.
    
     Muhabir: Süleyman Özaydın / Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER