Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Osmancıkta coşkuyla kutlandı


ÇORUM (A.A) - Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü Osmancık ilçesinde de kutlandı.
     İlçe meydanında gerçekleştirilen kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Kaymakam İbrahim Küçük, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen İrfan Kıymaz, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcının halkı selamlaması sonrasında günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar gerçekleştirildi.
     Kaymakam Küçük, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 89. yıldönümünü millet olarak büyük heyecan, mutluluk ve gururla kutladıklarını söyledi.
     Türk milletinin tarihindeki en önemli kahramanlık destanlarından birinin Kurtuluş Savaşı olduğunu vurgulayan Küçük, Her ulusun tarihinde özel ve anlamlı günler vardır. Bu günleri önemli ve anlamlı kılan ise ona ulaşılması için verilen mücadelenin büyüklüğü ve o tarihsel değişimin toplumun geleceğine yaptığı katkıdır. Cumhuriyet rejiminin, ülkemiz için yönetim şekli olarak belirlenip seçilmesi sanıldığı kadar kolay olmamıştır. Büyük Önder Atatürk, Türk insanının karakterine en uygun yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu dile getirip bunun altyapısını hazırlamaya çaba harcamıştır. Bunu yaparken hiçbir zaman hayalperest olmamış, basiretli ve ileri görüşlü bir devlet adamı olarak hareket ederek adeta Türklüğün rotasını yeniden çizmiş, Müslüman ve mazlum toplumlar başta olmak üzere tüm dünyaya örnek olacak bir devrim gerçekleştirmiştir dedi.
     Küçük, Bu ülkenin birliği ve dirliğine yaşamını adayan Büyük Önder Atatürk ve aynı amaçlar için yaşamlarını feda eden kahraman şehitlerimiz ile gazilerimiz başta olmak üzere, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan bu günlere gelmesinde emeği geçenleri rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun diye konuştu.
     Konuşmaların ardından çeşitli etkinliklerle devam eden kutlamalar, geçit töreni ile tamamlandı
    
     Muhabir: Orhan Güçlü
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER