Curlingin gönüllü eğitimcileri

Curlingin gönüllü eğitimcileri -Erzurumda öğretmenlerden oluşan curling takımı, meslektaşlarının bu spor branşına yönelmelerini sağlıyor -Beden eğitim öğretmeni Engin Yücel: Palandöken Gençlikspor Kulübü adı altında kurduğumuz


ERZURUM (A.A) - Selami Küçükoğlu - Erzurumda öğretmenlerden oluşan curling takımı meslektaşlarının bu spor branşına yönelmelerini sağlıyor.
     Beden eğitimi öğretmeni Engin Yücel (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurduğu curling takımının oyuncularının tamamının öğretmenlerden oluştuğunu söyledi.
     Kendisinin eski milli atlet olduğunu belirten Yücel, Palandöken Gençlikspor Kulübü adı altında kurduğumuz curling takımı sayesinde eğitim camiasındaki meslektaşlarımıza bu sporu sevdirdik. Bizden esinlenerek başka bir öğretmen grubu da takım kurmak için çalışma yürütüyor dedi.
     Fırsat buldukça öğrencilerine de curlingi anlattıklarını ifade eden Yücel, şöyle devam etti:
     Öğretmen arkadaşlarımızı Erzurum Curling Arenaya getirerek onlara bu spor branşını sevdirdik. Curlingi kendi çevremize yaygınlaştırma düşüncesindeyiz. Curling hakkında bilgi almak isteyen veya takım kurmak isteyen öğretmenleri farklı kulüplere de yönlendiriyoruz. Sporculuğa küçük yaşta başlamak lazım. Ancak curling öyle değil her yaşa hitap eden bir spor branşı. Hem kendi bünyemizde çemberi genişletmek hem de öğrencilerimize anlatarak curlingi yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.
    
     -Merak edenler antrenmanlara geliyor-
    
     Curling takımının oyuncularından olan sınıf öğretmeni Ragıp Karacalı da curlingi meslektaşları sayesinde tanıdığını ifade etti. Çocuklarının short track yaptığını belirten Karacalı, şunları kaydetti:
     Çocuklarımı short track yaparken izlerken Engin öğretmen, bize sürekli curlingi anlatıyordu. Bir gün antrenmana getirdi ve sonrasında bir de baktık takımdayız. Oyunun kuralarını öğrenince başarabildiğimizi fark ettim. Çok arkadaşımız var bize katılmak isteyen. Curling oynadığımızı duyan bazı öğretmen arkadaşlarımız ilk başlarda biraz tebessüm ediyor. Merak ederek buraya gelip izleyenlerde curlingi sevmeye başladı. Sadece öğretmenlere değil, öğrencilerimize de aşılamak için derslerde vakit bulunca curlingi anlatıyor ve onları teşvik etmeye çalışıyoruz. Takımda 5 sporcu var ve hepimiz öğretmeniz.
     Sınıf öğretmeni Mustafa Albak ise takıma yeni katıldığını, ilk antrenmanına çıktığını söyledi.
     İlk antrenmanda buzun üstünde denge problemi yaşadığını belirten Albak, Zevkli bir spor branşı öğretmenlerimizin sayesinde öğreniyoruz ama biraz denge sağlamakta zorlanıyorum. Benim ilk antrenmanım olmasına rağmen yine de iyi olduğuma inanıyorum diye konuştu.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Curlingin gönüllü eğitimcileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER