Dağcılardan İkizderede eğitim kampı

Dağcılardan İkizderede eğitim kampı


RİZE (A.A) - Kaçkar Dağcılık Rafting Kulübü ekibi, İkizderede 4 günlük kamp yaptı.
     İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, Rüzgarlı köyündeki kampı ziyaret ederek KDRK eğitimcilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden 68, liselerden 10 olmak üzere toplam 78 kursiyerin katıldığı kamp çalışmaları hakkında bilgi veren Asım Haberal, kampı cuma günü kurduklarını, salı günü ise ilçeden ayrılacaklarını söyledi.
     Kampta kurdukları 45 çadırda kaldıklarını, dağcı ekibin sırayla gece nöbet tuttuğunu anlatan Haberal, "Kursiyerlere buradaki kayalardan iniş ve çıkış eğitimi veriyoruz. Akşam İkizdere Kültür Merkezinde temel ders eğitimi veriyoruz. Derslerimizde ilkyardım, çevre, doğa koruma, ekolojik çevre, harita, yön ve yol bulma konularını işliyoruz. Rize Belediyesinin maddi desteklerini gördük. Valimiz bu kampların sık sık yapılması konusunda bize destek verecek" dedi.
     Kaymakam Koç ise KDRK üyelerinin güzel bir sosyal faaliyette bulunduğunu belirterek, "Bölgemizde sel, çığ gibi doğal afetler maalesef çok oluyor. Bu gibi afetlerde KDRK üyelerini her zaman yanımızda gördük. Bu kampın ilçemizde kurulmasından çok memnunum. Gerek güvenlik ve konaklama gerek nakliye hizmeti konusunda her zaman sizlere yardımcı olacağız" diye konuştu.
    
     Muhabir: İsmet Kösoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Dağcılardan İkizderede eğitim kampı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER