Noel Baba Anıtı müzeye konuldu

Noel Baba Anıtı müzeye konuldu -Bilkent Kültür Girişimi tarafından desteklenen, Noel Baba Müzesini ziyarete gelen çocuklar tarafından mozaiklerden yapılan Noel Baba anıtı, müzeye konuldu


ANTALYA (A.A) - Bilkent Kültür Girişiminin destekleriyle Demrede bulunan Noel Baba Müzesini ziyarete gelen çocuklar tarafından mozaiklerden yapılan Noel Baba anıtı, müzeye teslim edildi.
     Noel Baba anıtının müzeye teslim edilmesi dolayısıyla düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör, Kültür Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Bilintur-BKG Yönetim Kurulu Murahhas üyesi Orhan Hallik ve davetliler katıldı.
     Arıcı, anıtın meydana getirilmesinde büyük emekleri bulunan çocukların aynı zamanda maddi bedel de ödediklerini söyledi.
     Çocuklar tarafından harcanan bedelin Noel Baba Müzesinin restorasyonu ve ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanıldığını anlatan Arıcı, "23 Nisan Çocuk Bayramı öncesinde böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu anıt, daha önce bazı yerlerde sergilendi, büyük beğeni topladı. Çocuklarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
     Hallik ise çocuklar tarafından mozaiklerden yapılan Noel Baba anıtı hakkında bilgi verdi. Anıtın yapımı için 26 bin 600 adet mozaik kullanıldığını, mozaiklerin çocuklar tarafından 5 adedinin bir liradan satın alındığını ifade eden Hallik, elde edilen gelirin Noel Baba Müzesinin restorasyonu ve diğer ihtiyaçlarında kullanıldığını kaydetti.
     Hallik, anıt oluşturmakla hem çocuklara Noel Babayı tanıtmak hem de farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Hallik, "Bu proje sayesinde Noel Babanın Akdenizli olduğunu yüzlerce ziyaretçi ile paylaştık. Eğer sahip olduğumuz zenginlikleri doğru ve etkili bir şekilde dünyaya sunabilirsek, Türkiyenin önemi daha da artacak" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Noel Baba anıtının açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Noel Baba Anıtı müzeye konuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER