Danıştayın avukatlara başörtüsü serbestisi kararı

Danıştayın avukatlara başörtüsü serbestisi kararı -Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu: Yıllardır ülkemizin ve rejimin en önemli sorunu haline getirilen başörtü sorununun çözülmesini istiyoruz. Danıştayın başörtülü avukatların


ERZURUM (A.A) - Erzurum Barosu Başkanı Faruk Terzioğlu, Yıllardır ülkenin ve rejimin en önemli sorunu haline getirilen başörtü sorununun çözülmesini istiyoruz. Danıştayın başörtülü avukatların duruşmalara girebilecekleri yönündeki kararını 18 ilin baro başkanları olarak destekliyoruz dedi.
     Terzioğlu, Erzurum Barosunda düzenlediği basın toplantısında, bu sorunun çözülmemesi halinde toplumsal mutabakatın sağlanmasının zorlaşacağını belirtti.
     Başörtülü avukatların duruşmalara girebilmeleri yönünde sivil toplum örgütlerinin başlattığı destek kampanyalarına katıldıklarını ifade eden Terzioğlu, Yıllardır ülkemizin ve rejimin en önemli sorunu haline getirilen başörtü sorunun çözülmesini istiyoruz. Danıştayın başörtülü avukatların duruşmalara girebilecekleri yönündeki kararını 18 ilin baro başkanları olarak destekliyoruz dedi.
     Bazı kesimlerin başörtü sorununu rejimin en önemli sorunu, hatta rejime başkaldırı olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Terzioğlu, şunları kaydetti:
     Ülkenin ve rejimin bu tür korku ve evhamlardan kurtulması için hükümetin ve diğer tüm kurumların üzerlerine düşen vazifeyi yapmaları gerekiyor. Son günlerde gözaltına alınan bazı avukatların nasıl gözaltına alındıkları ortada. Yasalar avukatların gözaltına alınışı, ev ve iş yerlerinin nasıl aranacağı yönündeki usulleri belirlemiştir. Avukatlara yönelik yapılan gözaltı, ev ve iş yerlerinin aranması sırasında yasalara uygun davranılmasına azami gayret gösterilmesini istiyoruz.
     Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Terzioğlu, şunları kaydetti:
     Biz halkın iradesine saygılıyız. Ama yeni anayasanın tüm partilerin mutabakatıyla hazırlanıp TBMMden geçmesinin daha doğru ve şık olacağı görüşündeyiz. Türkiyenin var olan önemli sorunları mevcut anayasayla çözmek mümkün değil. Yeni anayasanın bir an önce hazırlanıp yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Bu konuda bütün partilerin üzerlerine düşen görevi yerine getirmesini vatandaşlar olarak merakla bekliyoruz.
     Yeni yasal düzenlemeyle cezaevlerinden tahliye edilen yaklaşık 15 bin hükümlünün salıverilmesini desteklediklerini de belirten Terzioğlu, cezaevlerinin doluluk oranının yüzde 120 seviyelerinde bulunduğuna dikkati çekti.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Danıştayın avukatlara başörtüsü serbestisi kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER