Dardanel Önentaşın kuruluşunun 29. yıl dönümü

Dardanel Önentaşın kuruluşunun 29. yıl dönümü -Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Önen: -"Dardanel Önentaş Gıda Sanayi olarak 2012 yılı satış ciromuz 56,7 milyon lira oldu. Grubumuzda üretim yapan ve faaliyet gösteren d


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede faaliyet gösteren Dardanel Önentaş Gıda Sanayi, kuruluşunun 29. yıl dönümünü kutladı.
     Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, fabrikada düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Çanakkalede o günün şartlarıyla üretim yapma arzusuyla yola çıktılarını, geride bıraktıkları 29 yılda zor ve mutlu günler geçirdiklerini söyledi.
     Önen, 29 yıl sonra Dardaneli dünya markası haline getirdiklerini belirten Önen, "Türkiyede, Dardaneli sektörümüzün yaratıcısı, pek çok yeniliğe imza atan, pek çok kategoriyi Türk gıda sektörüne getiren ve Türkiyenin haklı olarak balık uzmanı denilen firması haline getirdiğimiz için mutluyuz" dedi.
     Son 5 yılda çeşitli nedenlerle bir takım sıkıntılar yaşadıklarını, ancak bugün bunları geride bıraktıklarını dile getiren Önen, şöyle konuştu:
     "Artık kriz söylemlerinden bahsetmek istemiyoruz. Çünkü kriz bizim gündemimizden çıktı. Şimdi hep beraber önümüze bakıyoruz. Dardanel Önentaş Gıda Sanayi olarak 2012 yılı satış ciromuz 56,7 milyon lira oldu. Grubumuzda üretim yapan ve faaliyet gösteren diğer şirketlerle birlikte satış ciromuzu toplam 82,7 milyon lira olarak gerçekleştirdik. 2012 yılında sadece personelimize ödediğimiz rakam 9 milyon 888 bin liradır. Sosyal Güvenlik Kurumuna 2 milyon 133 bin liralık ödeme yapmışız. Tüm grubumuz içinde şu anda kaçak pozisyonda hiçbir çalışanımız yok. Bunu gururla söylüyorum. Bunu özellikle söylemek istiyorum. Çünkü maalesef hala Türkiye-de özellikle gıda sektöründü rekabet eşitsizliğinden dolayı sıkıntılarımız oluyor."
    
     -2013 hedefleri-
    
     Niyazi Önen, konuşmasında 2013 yılına ilişkin hedeflerine de değindi. Geçen yıl yaptıkları satış miktarını yaklaşık 2 katına çıkartma hedefinde olduklarını anlatan Önen, "Dardanel Önentaş olarak hedefimiz 120 milyon lira satış cirosu. Tüm grubumuzdaki diğer üretim şirketleriyle birlikte bu ciromuzu 150 milyon lira civarında gerçekleşmesi ve geçen yıl 7 milyon 439 bin lira olan faaliyet karımızın da 15 milyon lira civarında olmasını sağlamak istiyoruz" dedi.
     Önen, şuanda 2012 yılındaki üretimlerle ancak iç pazardaki rafları doldurduklarını, pazar paylarını, rakiplerinin kendilerini yakalayamayacağı seviyeye getirdiklerine işaret ederek, şöyle konuştu:
     "Şimdi hedefimiz yine Dardanel markalı ürünlerle yakın coğrafyamızda, komşu ülkelerimizde pazar payları elde etmek ve ürünlerimizi oralara satmak. Şuanda da ihracat grubumuz 2013 yılının ilk dört ayında, ayda 1 milyon dolarlık ciroyla başarılı şekilde faaliyetini devam ettiriyor. Yurt dışındaki başka markalara da üretim yapıp, fabrikamızın çalışma kapasitesini arttırmayı hedefliyoruz. Bu daha fazla üretim, daha fazla insana iş, daha fazla istihdam, ülkeye daha fazla ihracat ve daha fazla vergi demek. Biz ne kadar çok üretim yaparsak Türkiyenin geliri, kalkınması o kadar artacak. Kendimizi buna adadık."
     Bugün Borsa İstanbula açıklama gönderdiklerini, şirketlerinin Enezde bulunan salça fabrikasını ham maddenin daha fazla olduğu GAP bölgesine taşıma kararı aldıklarını anlatan Önen, "Dardanel markasıyla raflarda, 1 sene sonra dondurulmuş, sebze, meyve, konserve ve salça gibi ürünleri görebileceğiz. Mevcut ton balığı üretimi fabrikamızı ise Organize Sanayi Bölgesine taşıyacağız. Ancak devletin Gökçeadaya verdiği teşvikleri göz önüne alarak buraya da yatırım yapma imkanlarını deniyoruz" diye konuştu.
     Önen, 2013 yılı hedeflerini gerçekleştirmeleri halinde, haziran ve aralık aylarında çalışanlara birer maaş ikramiye sözü vererek konuşmasını tamamladı.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Dardanel Önentaşın kuruluşunun 29. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER