Darendeden kısa kısa

Darendeden kısa kısa -Öğretmenler veli ziyaretlerine devam ediyor


MALATYA (A.A) - Malatyadaki okullarda bir süreden beri yürütülen Aile Öğretmenliği Projesi kapsamında Darendedeki öğretmenlerin veli ziyaretleri yarıyıl tatilinde de devam ediyor.
     Nadir İlkokulu öğretmenlerinden Mehmet Koda, ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Yazıköy köyünde ikamet eden 4. sınıf öğrencisi Aysun Kayacının ailesine ziyarette bulundu. Baba Salim Kayacı Mehmet Kodaya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
     Mehmet Koda, Kayacının taşımalı sistemle okula gelen öğrencilerden biri olduğunu belirterek, okulun devam ettiği günlerin yanı sıra tatillerde de ziyaretlerde bulunup ailelerle tanıştıklarını söyledi.
     Nadir İlkokulu Müdürü Erhan Çolak, okullarına ilçenin 15 köy ve mahallesinden taşıma yapıldığını, kışın zor şartlarında öğretmenlerin fedakarlık yaparak velileri ziyaret edip Aile Öğretmenliği Projesini en ücra noktalara kadar ulaştırmayı başardıklarını kaydetti.
     Böylece velileri eğitimin içine kattıklarını dile getiren Çolak, ziyaretlerin öğrenci başarısını olumlu yönde etkilediğini bildirdi.
     Ev ziyaretleri yapan öğretmenlerin ailelerle öğrencinin durumunu görüştüğünü belirten Çolak, Öğretmenlerimiz böylece öğrencisinin ailesini tanıma fırsatı buluyor. Öğrencinin ders çalışma ortamını görüyor. Ailenin sosyal ve ekonomik durumu hakkında bilgiler ediniyor ifadelerini kullandı.
    
     -İş makinesi operatörlüğü kursu-
    
     Darende Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen Yeni Bir Meslek, Yeni Bir Hayat projesi kapsamında iş makinesi operatörlüğü kursuna katılan 19 kişiye sertifikaları verildi.
     Mehmet İzzetpaşa Halk Kütüphanesi salonunda düzenlenen törende konuşan Kaymakam Mehmet Aktaş, geçen yıl istihdam imkanı sunan çok sayıda proje hazırladıklarını ve hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.
     İş makinesi operatörlüğü kursunun da bunlardan biri olduğunu kaydeden Aktaş, Çok fazla ilgi olan kursa ilçe dışından dahi başvuranlar oldu. Kursumuz başarıyla tamamlandı. İş makinesi operatörlüğü alanında belirli bir düzeyde, standartlara uygun, gerekli bilgi ve beceriler kazandırıldı. Ümit ederiz ki kursiyerler bu bilgilerini pratik yaşamda uygulayarak iş bulurlar diye konuştu. Aktaş, bu yöndeki projeleri hazırlamaya devam edeceklerini kaydetti.
     Törende, daha sonra kursiyerlere sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Darendeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER