Darıcada plaj yapılacak

Darıcada plaj yapılacak


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca ilçesindeki kıyı şeridine plaj yapılacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Kocaelinin tüm sahil şeridinin canlandırarak halkın hizmetine sunmanın hedeflendiği belirtilerek, bu nedenle deniz kıyılarında çalışmalar yapıldığı kaydedildi.
     Bu kapsamda Dilovası ilçesi Tavşancıl sahiline park ve kumsal kazandırıldığı ifade edilen açıklamada, ekiplerin Darıca Piri Reis Mahallesindeki sahil şeridi yapılacak çalışmayla plaj haline getirileceği ifade edildi.
     Açıklamada, temizleme çalışmaları yapılan 830 metre uzunluğundaki sahil şeridinin olumlu çevre özelliği ve İstanbula yakınlığıyla bölgenin önemli bir ihtiyacına karşılık vereceğini dile getirilerek, şu ifadelere yer verildi:
     11 bin metrekare kumsal alanın bulunduğu sahil kesiminde temizleme çalışmaları kapsamında 326 kamyon hafriyat toplandı. Kum ve yer yer çakıl taşlarıyla kaplı sahil şeridinde kendiliğinden oluşmuş kumsal bölgeler de yer alıyor. Yaz aylarında bölgenin geniş bir kitleye hizmet vermesi için taşlık alanlarda tesviye edilerek kum dökülecek. Sahilin orta kısmında yer alan iskele ahşapla kaplanacak. İniş merdiveni de yapılacak olan iskele kullanıma uygun hale getirilecek. Plajda tuvalet, duş ile güneşlenme alanları yapılacak. Plaj özellikle Darıca ve Gebze halkının denizle buluşacakları bir yer olacak. Gezi teknelerinin yoğun olarak tercih ettiği Bayramoğlu bölgesi plajıyla da öne çıkacak.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Darıcada plaj yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER