DDH Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Kasal:

DDH Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Kasal: Vatandaşlar ayakkabı seçiminde ekonomik, dayanıklılık ve şıklık kadar ayak yapısına uygunluğu da göz önünde bulundurmalıdır


DENİZLİ (A.A) - Denizli Devlet Hastanesi (DDH) Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Bahri Kasal, ayakkabı seçerken ekonomik, dayanıklılık ve şıklık kadar ayak yapısına uygunluğunun da göz önünde bulundurulması gerektiğini bildirdi.
     Kasal, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık koşullarına uygun üretilmeyen ayakkabıların ayak terlemesi ve kokusunun yanında ayak, topuk, baldır ve bel ağrısı, çabuk yorulma gibi işlevsel bozukluklara yol açtığını belirtti.
     Bahri Kasal, açıklamada şunları kaydetti:
     Bu tür ayakkabılar, basış bozukluğu, bilek burkulması, tırnak batması, mantar, nasır, deri çatlakları, damar hastalığı ve ayakta şekil bozukluğu gibi birçok sağlık sorununu beraberinde getirir. Vatandaşlarımız ayakkabı seçerken ekonomiklik, dayanıklılık ve şıklık kadar ayak yapısına uygunluğu da göz önünde bulundurmalıdır. Çünkü ayakkabı gündelik yaşamımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olup, vücut ağırlığını taşımakta, kilolarca basınca maruz kalmaktadır. Bu durumda ayaklarımızı sakatlanma ve incinmeye karşı ayakkabılar korur. Oysa ayakları korumak bir yana bazı ayakkabıların kendisi sakatlıklara neden oluyor. Bu bakımdan, çoğunlukla kapalı ve sert malzemeden yapılan kışlık ayakkabı yazlık ayakkabıya göre daha önemlidir. Bu nedenle kışlık ayakkabı alırken daha dikkatli olmak gerekir.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber DDH Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Kasal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER