DEAHta Dünya Kadınlar Günü etkinliği

DEAHta Dünya Kadınlar Günü etkinliği


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi (DEAH), Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
     Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda yapılan etkinlikte konuşan Başhemşire Emine Güzen, kadın sorunlarının yoğun bir şekilde gündeme gelmesine vesile olan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, kadınların ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmayacağını ifade etti.
     İl dışında olduğu için mesaj gönderen Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu ise mesajında, kadınların toplum için çok önemli bir değer olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:
     Bazen toplumumuzda kadına yönelik yanlış algılar ile karşılaşıyoruz. İyi eğitilmiş kadınların, çocuklarına güzel değerleri benimsetip manevi duygularla donatıp hayata hazırlamaları, toplum katmanlarında güven, huzur ve kardeşlik duygularının yeşermesine, ülkemizin kalkınmasına önemli derecede katkı sağlar. Kadınsız bir dünya yaşanılamaz. Kadınlarımız bizler için çok önemli bir değerdir. Cennet anaların ayakları altındadır sözü kadınların nasıl ulvi bir makamda olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla kadınlara daha mutlu bir hayat tanzim edebilmek için gayret göstermeliyiz.
     Etkinliğe katılan kadınlar, Dünya Kadınlar gününde böyle bir etkinlik düzenleyen KHB Genel Sekreterliğinin bu konuya duyarlılığından dolayı teşekkür ettiler.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber DEAHta Dünya Kadınlar Günü etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER