DEDAŞ Midyat İşletme Şefi Demir:

DEDAŞ Midyat İşletme Şefi Demir: Midyat-ta sık sık elektrik kesintisinin yaşanmasının nedeni, şebeke yenileme, trafo güçlendirme çalışmalarıdır


MARDİN (A.A) - Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), Midyat İşletme Şefi Kinyas Demir, ilçede sık sık elektrik kesintilerinin sebebinin şebeke yenileme ve trafo güçlendirme çalışmaları olduğunu söyledi.
     Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik şebekesini yenileyerek bazı çalışmalar başlattıklarını söyledi. Tarihi kentte, elektrik konusunda problem yaşanmaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Demir, ilçenin çeşitli yerlerine yeni trafolar kurulduğunu ve eskiyen şebekenin yüzde 80inin yenileneceğini belirtti.
     Demir, şunları kaydetti:
     Midyatta sık sık elektrik kesintisinin yaşanmasının nedeni, şebeke yenileme, trafo güçlendirme çalışmalarıdır.
     Midyat, Batman, Nusaybin ve Şırnak yolunun orta refüjün tamamlanmasıyla aydınlatma yapılacak. Bize bağlı Bardakçı, Barıştepe, Budaklı, Çaldere, Gülveren, Ortaca, Ovabaşı, Oyuklu ve Pelitli köylerinde trafo yenileme, direk ve şebeke yenileme çalışması tamamlandı. İnşallah bu yılda aynı hız ve kararlılıkla köylerimize yenilme çalışmalarımıza devam edeceğiz.
     Kent sürekli büyüyor. Midyata bağlı 6 belde ve 54 köye hizmet veriyoruz. Bunun yanında Nusaybin-in 7 köyüne ve Dargeçit ilçelerine bakıyoruz.
    
     Muhabir: Selahattin Erol
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber DEDAŞ Midyat İşletme Şefi Demir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER