Deniz temizliğine dikkat çekmek için yüzdü

Deniz temizliğine dikkat çekmek için yüzdü -Engelli milli sporcu Kemal Özdemir, deniz temizliğine dikkat çekmek için tek koluyla 5 kilometre yüzdü


ANTALYA (A.A) - Engelli milli sporcu Kemal Özdemir, deniz kirliliğine dikkat çekmek için 5 kilometre yüzdü.
     Geçirdiği trafik kazası sonucu 9 yaşında sol kolu dirsek üstünden kesilen engelli milli sporcu Kemal Özdemir, Deniz Temiz Derneğinin (TURMEPA) Her Kulaç Denize Bir Nefes projesi kapsamında deniz kirliliğine dikkat çekmek için İstanbul Boğazı, İzmir Güzelbahçeden sonra Antalyada da kulaç attı.
     Antalya Dedeman Otel sahilinden Konyaaltı Plajına kadar tek koluyla 5 kilometreyi yaklaşık 1 saatte yüzen Özdemire, deniz polisi ve sahil güvenliğe bağlı iki zodyak bot eşlik etti. Yüzme etkinliği sırasında Konyaaltı Sahilinde bir grup dalgıç da denizde dip temizliği yaptı.
     Özdemiri kıyıda Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Mutlutürk ve Star Diving Academy üyeleri karşıladı.
     Kemal Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, amacının gelecek nesillere temiz bir deniz bırakmak olduğunu söyledi.
     Deniz kirliliğin endişe verici boyutlara ulaştığını belirten Özdemir, hem engellilerin su sporuna olan ilgisini arttırmak hem de azalmakta olan deniz canlılarına dikkat çekmek amacıyla Türkiyenin 5 ana noktasında yüzmeye karar verdiğini kaydetti.
     İstanbul ve İzmirden sonra üçüncü yüzme etkinliğini Antalyada gerçekleştirdiğini ifade eden Özdemir, Tüm canlıları düşünerek doğaya sahip çıkmalıyız. Denizlerimizde oksijen gitgide azalıyor ve bunun farkına varmıyoruz. Yüzerken bir sürü plastikle boğuşmak zorunda kaldım. Yakında yüzecek deniz bulamayabiliriz. Proje ile Türkiyenin farklı bölgelerinde kulaç atmaya devam edeceğim dedi.
     Özdemir, Karadenizde 575 milyon ton çöp atığı olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Deniz temizliğine dikkat çekmek için yüzdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER