Denizlide Kuran

Denizlide Kuran-ı Kerim ve Arapça kurslarını tamamlayanlara sertifikaları verildi


DENİZLİ (A.A) - Denizli Halk Eğitim Müdürlüğü ile Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği Kuran-ı Kerim ve Arapça kurslarını tamamlayan 60 veliye sertifikaları verildi.
     Derneğin Gümüşler Eğitim Merkezinde düzenlenen törende konuşan Denizli Halk Eğitim Müdürü Yılmaz Gürses, ekonomik durumu olmayan mahallelerde açılan sınavlara hazırlık kursları ile Arapça ve Kuran-ı Kerim öğrenme kurslarının çok büyük ilgi gördüğünü belirtti.
     Gürses, bu kursların yanında drama, yabancı dil, el sanatları, giyim ve tel kırma kursları da verdiklerini, Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin de bölgedeki ekonomik durumu zayıf mahallelerde devletle birlikte çok güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi.
     Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Müdürü Muhittin Arslan da ildeki okuma salonlarının 3 yıldan beri maddi durumu olmayan öğrencilere hizmet verdiğini belirterek, Maddi durumu zayıf öğrencilere ücret almadan kurs veriyoruz. Haftada 10 saat ders veriliyor. Çeşitli sportif faaliyetlerde de bulunuyorlar. Buna çocukları hayata kazandırma projesi de diyebiliriz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte açtığımız Kuran-ı Kerim ve Arapça kurslarını başarıyla tamamlayan 60 öğrenci velimizi tebrik ediyoruz dedi.
     Arslan, merkezde Gümüşler, Karşıyaka ve Fatih okuma salonlarında bin, 12 ilçe merkeziyle beraber 2 bin 574 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.
     Öğrenci velileri ise çocuklarının gittiği merkezlerdeki kurslara katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim ve Arapça kurslarını başarıyla tamamlayan 60 veliye sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER