Denizlide LYS heyecanı

Denizlide LYS heyecanı -Matematik sınavı LYS-1e 8 bin 207 aday girdi


DENİZLİ (A.A) - Denizlide, üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavlarından (LYS) Matematik sınavı LYS-1e 8 bin 207 aday girdi.
     Saat 10.00da başlayan ve 24 binada gerçekleştirilen LYS-1de 928 kişi görev aldı.
     Adayların çoğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından detektörle arandı.
     Adayların sınava şeffaf pet şişe içinde su getirmelerine izin verilirken, çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlarla kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik cihaz sınav binasına alınmadı. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçlerle şeker ve peçete bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlandı.
     Matematik ve geometri testlerinin yer aldığı sınavda Matematik testinde 50 soru için 75 dakika, Geometri testinde 30 soru için 45 dakika cevaplama süresi verildi.
     Bugün öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil sınavı LYS-5 saat:14.30da başlayacak. Sınava 826 aday girecek.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Halil Şahin
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Denizlide LYS heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER