Denizlideki sanayi genel görünüm anketi sonuçları

Denizlideki sanayi genel görünüm anketi sonuçları -DSO Başkanı Müjdat Keçeci: Ankete yanıt verenlerin yüzde 63,64ü 2012de yatırım yaptığını açıklıyor. Bu oran son 4 yılın zirvesi


DENİZLİ (A.A) - Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, sanayi genel görünüm anketine göre yüzde 63,64lük yatırım oranının son 4 yılın en yüksek rakamı olduğunu bildirdi.
     Keçeci, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, DSO Genel Görünüm Anketi 2013ün kenti üretim, kapasite kullanımı, satış, sipariş, karlılık, yatırım, ihracat ve istihdam gibi çeşitli açılardan mercek altına aldığını söyledi.
     Anketin sonuçlarına göre 2013ün çok daha iyi bir yıl olabileceğinin ortaya çıktığını kaydeden Keçeci, Ankette son yedi yılın en iyi sonuçlarını elde ettik. Özellikle bazı tekstil ve hazır giyim ürünlerinin ithalatında alınan anti-damping kararının ardından tekstil konfeksiyon sektöründe yaşanan hareketlilik, tüm verilere olduğu gibi genel görünüm anketi sonuçlarına da oldukça olumlu yansıyor dedi.
     Keçeci, sanayicilerin yüzde 90ının istihdamım arttı ya da aynı kaldı dediğini, istihdam verilerinde en büyük artışların elektrik-elektronik ve kablo sektörü ile tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde izlendiğini kaydetti.
     Geçen yıl her 3 sanayiciden 2sinin üretim, iç ve dış satışla yeni siparişlerinin arttığını belirten Keçeci, 2013 beklentilerinin daha da olumlu olduğunu kaydetti.
    
     -Yatırım rakamları-
    
     Keçeci, yatırımlardaki hareketlenmenin sürdüğünü belirterek, Ankete yanıt verenlerin yüzde 63,64ü 2012de yatırım yaptığını açıklıyor. Bu oran son dört yıllın zirvesi. Diğer yandan yeni yatırıma gidenlerin oranı yalnızca yüzde 17,32 dedi.
     Denizlili sanayicilerin yüzde 45,45in 2013te yurt içinde yatırım yapmayı düşündüğünü bildiren Keçeci, Avrupadaki krizden olumsuz etkilenen sanayicilerin oranının 11 puan gerileyerek yüzde 50,94e düştüğünü kaydetti.
    
     -Büyüme rakamı-
    
     Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Keçeci, yüzde 2,2 olarak açıklanan 2012 büyüme rakamının doğru olmadığını savunarak, Bizde TÜİK gibi veriler yok ama Türkiyenin yüzde 4lerin, 5lerin altında büyümediğini düşünüyorum. Denizli 2012de kesinlikle yüzde 5in altında büyümedi. Sektörlere bakıyorum, kapasite kullanımına bakıyorum, üretilene bakıyorum, istihdama bakıyorum. Bu kriterlere göre öyle kısa büyüme olmaz. Yüzde 5ten aşağı değil şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Denizlideki sanayi genel görünüm anketi sonuçları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER